Lirica by Inovo Design

Luni, 13 Martie 2006, ora 10:16
1230 citiri

Inovo Design, o echipa de 50 de oameni tineri, dintre care 35 designeri, a dat nastere unui nou coupe concept, denumit foarte sugestiv, Lirica.Lirica este un automobil clasic, amplasat in decorul secolului XXI. Numele este insiprat din limba greaca, in care inseamna muzica acompaniata, si reprezinta design-ul cu inclinatii artistice realizat cu ajutorul computerului si ultimei tehnologii. Conceptul a fost realizat de la inceput pana la sfarsit in numai 8 saptamani.

Lirica are o lungime de cinci metri, pastrand traditia Grand Turismo, cu suprafete bine proportionate, cu un minim de elemente cromate, care creaza un exterior sobru si impunator.

Sistemul de propulsie al acestui concept se bazeaza pe un motor V8 la 90 de grade, amplasat longitudinal.Puntea motoare este cea din spate, care este antrenata prin intermediul unui cardan.

Spoilerul din fata indeplineste conditiile necesare protejarii pietonilor in conditiile unui impact. Deasemenea el gazduieste o priza de aer mare, marginita la extremitatile laterale de faruri.

Liniile plafonului si ale partilor laterale converg catre partea din spate, conturand o forma conica joasa, dar care nu incomodeaza deloc pasagerii care stau in spate. Vorbind de pasagerii din spate, acestia au parte de ecrane LCD incorporate in tetierele scaunelor din fata, pe care pot urmari filme, se pot juca jocuri sau se poate naviga pe internet.

Interiorul este dominat de o atmosfera recreanta, cu scaune imbracate in piele Alcantra, insertii de aluminiu si cu instrumente de bord scoase din lumea fizica si introduse in spatiul virtual, centralizate pe un ecran de 10 inci ce domina bordul si pe un alt ecran mai mic amplasat pe volan.

Ecranul de 10 inci este conectat la un calculator performant ce are instalat sistemul de operare Windows XP, si care permite conectarea la internet si folosirea tuturor aplicatiilor specifice ce ruleaza pe acest sistem.

  Masini Noi si Masini Rulate

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...