Dealerii romani au reexportat in acest an peste 25.000 de masini noi

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 14:39
1928 citiri
Dealerii romani au reexportat in acest an peste 25.000 de masini noi

Dealerii locali au vandut in acest an pe pietele externe 25.000 de autoturisme importate, ca urmare a solicitarilor datorate discounturilor avantajoase practicate de partenerii romani si succesului inregistrat de programele de innoire a parcurilor auto, potrivit estimarilor dealerului Radacini. 

"Romania se numara printre tarile cu cele mai importante discounturi la masini din Europa, iar succesul inregistrat de programele de innoire a parcurilor auto din alte state ii determina pe dealerii europeni, care au ramas fara stocuri, sa cumpere masinile din tara nostra.

Dealerilor din Romania le convine acest lucru, pentru ca, de cele mai multe ori, stocurile livrate se achita imediat.

Aceasta este si explicatia pentru care exista diferente asa mari intre numarul masinilor vandute si cel al inmatricularilor", a declarat pentru MEDIAFAX directorul de vanzari al dealerului auto Radacini.

Datele Asocitiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) arata ca la 11 luni au fost comercializate 121.931 autoturime noi, in timp ce statisticile Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (DRPCIV) indica un numar de 104.699 unitati.

Astfel, diferenta dintre numarul masinilor vandute si cele inmatriculate este de peste 17.200 de unitati.

Hyundai, marca cu cele mai mari vanzari in Romania in 2009, a comercializat in primele 11 luni, potrivit statisticilor, 10.104 unitati, insa analiza DRPCIV releva ca in aceeasi perioada au fost inmatriculate mai putin de jumatate din numarul unitatilor indicate de APIA, respectiv 4.985 de masini.

"Numarul masinilor livrate de dealeri la export este in realitate mult mai mare decat indica statisticile.

O parte din masinile livrate peste granita au fost intai inmatriculate in tara noastra pentru a nu incalca unele contracte care stipulau acest lucru", a precizat Sorescu.

Reprezentantii APIA au afirmat ca diferenta dintre numarul de masini vandute si cele inmatriculate este data si de intervalului de timp dintre achizitie si inregistrare.

"Este stiut faptul ca intre vanzari si inmatriculari exista intotdeauna o diferenta datorita ecartului de timp in care se inregistreaza o masina.

Acesta este de 30 de zile, dar poate fi si mai mare.

Sigur, este adevarat insa ca o diferenta atat de mare nu este datorata numai acestui fapt", a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general al Asociatiei, Marius Tudor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#dealeri, # romani, # export, # masini, # noi , #Masini noi