Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum va mentineti masina in cea mai buna forma

Cum va mentineti masina in cea mai buna forma
Daca sunteti posesorul sau posesoarea unui automobil nou, sunt sigur ca doriti sa reziste cat mai mult, sa fie in cea mai buna forma si sa functioneze fara probleme.Cea mai indicata metoda de a va proteja masina personala este sa respectati datele in care trebuie sa mergeti la service. Si nu orice service, ci doar la acelea autorizate. In cazul in care optati pentru un service fantoma aflat in curtea unei case, pentru ca vi se pare mai ieftin, aveti toate sansele sa nu rezolvati nimic si sa mai pierdeti si garantia de care beneficiaza automobilul.
In general, prima revizie se va face dupa primii 15.000 de kilometri sau dupa primul an de functionare. Aceasta prima revizie este inclusa in garantia pe care o ofera fiecare dealer de automobile. La aceasta prima verificare tehnica se vor realiza urmatoarele verificari:

- verificare si schimbare a uleiului de motor si a filtrului de ulei
- verificare si schimbare a uleiului din cutia de viteze
- verificare si schimbare a diferitelor filtre: filtru de benzina, de aer, de polen
- verificarea lichidului de racire ( antigel sau apa )
- verificarea starii bujiilor si a acumulatorului
- reglarea farurilor si a proiectoarelor de ceata
- verificarea instalatiei de spalare si de stergere a parbrizului, respectiv a farurilor
- verificarea presiunii si a uzurii pneurilor
- schimbarea placutelor de frana; ulterior, este recomandat sa se schimbe la fiecare 10.000 km.
- remedierea eventualelor defectiuni prezente in declaratia utilizatorului

In cazul reviziilor programate, care se incadreaza in termenul de garantie al masinii, nu se platesc decat piesele care urmeaza a fi inlocuite, manopera fiind gratuita.

Pentru posesorii de masini moderne, mai sofisticate din punct de vedere tehnic, este recomandat ca schimbul de ulei si al filtrului de ulei sa se efectueze dupa fiecare 10.000 km parcursi, in cazul unei utilizari urbane. De asemenea, este recomandat ca filtrul de bezina sa fie schimbat la fiecare 20.000 de km.

Dupa incheierea termenului de garantie este foarte bine sa tineti cont de cateva reguli privitoare la intretinerea masinii - la fiecare 10.000 km parcuri se vor verifica, tot intr-un service autorizat urmatoarele:

- schimbarea uleiului de motor si a filtrului de ulei
- schimbarea diverselor filtre ( aer, polen )
- verificarea placutelor de frana pentru preintampinarea eventualelor probleme legate de franare
- verificarea bujiilor si a starii acumulatorului
- verificarea articulatiilor masinii ( bucse si pivoti ) si a suspensiilor ( amortizoare si arcuri ) si inlocuirea lor in cazul unei uzuri pronuntate
- verificarea instalatiei electrice - faruri, stopuri, lumini de semnalizare, indicatoarele de pe bord - si remedierea oricarei defectiuni
- verificarea eventualelor scurgeri, murdariri, improscari, stabilit sursa acestor si remedierea defectiunilor

O alta recomandare pe care o fac este aceea ca uleiul din cutia de viteze sa fie schimbat la fiecare 25-30.000 km parcursi. Schimbarea anvelopelor este recomandata la fiecare 50-60.000 km, cu verificarea in prealabil a martorilor de uzura aflati pe acestea.

Sper ca v-am oferit sfaturi pe care le veti gasi utile pentru a nu avea probleme tehnice majore cu automobilul dumneavoastra. In cazul in care veti urma aceste sfaturi aveti foarte putine sanse sa fiti dezamagiti de masina din garaj. Pana la urma, orice masina ati conduce, fie Dacia fie Mercedes, fara o ingrijire atenta va "crapa" cand va este lumea mai draga.


  Masini Noi si Masini Rulate


www.directnews.ro - Topul stirilor zileiTi-a placut acest articol?
Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1225 ori