Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima Masina a pornit

Cine sunt primii tineri care si-au cumparat Prima Masina

Cine sunt primii tineri care si-au cumparat Prima Masina


Programul Prima Masina a inceput la sfarsitul lunii martie cand FNGCIMM a acordat primele garantii pentru cumpararea de masini noi, valoarea medie a garantiei fiind de peste 23.000 lei.

Primii beneficiari sunt patru tineri din Bucuresti, Arges si Tulcea, care lucreaza in IT, administratie publica, aparare. Acestia au accesat credite de la Alpha Bank si CEC Bank, anunta reprezentantii Fondului.

Conform Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, persoanele fizice pot achizitiona un autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat in procent de maxim 50%, costul finantarii avand o marja maxima de 3% peste indicele ROBOR la 6 luni (ROBOR 6M).

Cine e eligibil pentru Prima Masina

Pot beneficia de avantajele programului persoanele care la data solicitarii creditului, au varsta minima de 18 ani si capacitate deplina de exercitiu si care nu au mai detinut in proprietate un autoturism nou, nu inregistreza restante la plata altor credite bancare si nu au obligatii de plata restante la bugetul general consolidat.

Potentialii beneficiari trebuie sa dispuna de un avans de minimum 5% din pretul de achizitie al autoturismului, care va fi asigurat printr-o polita de asigurare de tip CASCO, pe toata durata de valabilitate a garantiei.

Finantatorii inscrisi in program sunt BCR, BRD, CEC Bank, Alpha Bank, ING Bank, RCI Leasing Romania IFN, Porsche Bank Romania, CREDITCOOP, IFN Comsig Leasing S.A., Mercedes-Benz Leasing IFN S.A., Banca Romaneasca, Banca Transilvania si Intesa SanPaolo Bank.

Programul Prima Masina a primit in baza HG nr. 81/2015, un plafon de 350 milioane lei pentru anul 2015, in vederea emiterii de garantii pentru achizitionarea de autoturisme noi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2027 ori