Cele mai bune decapotabile din 2006

Marti, 09 Mai 2006, ora 12:13
1734 citiri

Masinile decapotabile au atras intotdeauna, atat privirile potentialilor clienti cat si a participantilor la trafic. Exista chiar numerosi posesori de masini care vor ulterior sa le modifice, transformandu-le in decapotabile.

Cei de la Forbes au realizat un top cu cele mai tari automobile decapotabile existente pe piata in acest an.

Cele mai tari decapotabile: Aston Martin DB9 Volante si Ferrari F430 Spider

Aceste doua modele sunt preferatele celor de la Forbes pentru acest top. Foarte putine masini atrag atatea priviri precum face cele doua automobile, putine autombile sunt mai rapide si aproape nici una atat de sexi. Cele doua decapotabile beneficiaza de o tinuta de drum impecabila, de o finisare excelenta atat la exterior cat si la interior si de motoare de peste 400 CP.

Cel mai tare debut: Cadillac XLR-V

Un motor supraalimentat V8 de 443 CP era exact ceea ce modelul XLR avea nevoie. Masina este solida din toate punctele de vedere: tehnologie, design si finisare. Pretul este destul de piperat dar, in mare masura, pe deplin meritat.

Cele mai tari decapotabile clasice: Chevrolet Corvette si Porsche 911 Carrera Cabriolet

Modelele Corvette si 911 Cabriolet sunt pe piata de circa 40 de ani si, in timp, au progresat atat din punct de vedere al design-ului cat si al performantelor. Modelul Corvette de anul acesta este dotat cu un motor V8 de 400 CP iar modelul entry-level 911 beneficiaza de un motor in sase cilindri de 325 CP. Preturile celor doua modele par destul de mari in comparatie cu celelalte automobile realizate de cei doi constructori dar, in comparatie cu celelalte companii care produc masini de lux, acesta este mai mult decat decent.

Cea mai performanta decapotabila: Dodge Viper SRT-10

Nicio decapotabila nu impune atat respect pe cat o face modelul Viper. Si asta mai ales datorita design-ului feroce pe care aceasta masina il are. Pe langa design se adauga si un motor V10 care furnizeaza o putere de 510 CP. Parca nici nu mai conteaza ca este una dintre cele mai neconfortabile masini de pe piata.

Cea mai tare decapotabila japoneza: Honda S2000

S2000 nu este o decapotabila pe care sa o conduceti atunci cand mergeti la picnic ci o masina puternica, agila, care atrage pe oricine. Din motorul de 2,2 litri in patru cilindri inginerii de la Honda au reusit sa “scoata” 237 CP. Daca ar fi sa comparam doua modele concurente, Honda S2000 are cu 62 la suta mai multi cai putere pe litru decat are modelul SLK55 AMG, aceasta in conditiile in care costa cu aproape 50 la suta mai putin.

Vedeta decapotabilelor: Lamborghini Murcielago Roadster

Murcielago atrage atentia imediat. Si nu in felul in care o fac cele mai multe masini: o privire invidioasa, in treacat si nimic mai mult. Dupa un Murcielago privesti minute in sir fara sa te saturi. In afara de asta cel mai recent model al celor de la Lamborghini este si extrem de placut la condus. Murcielago Roadster este o masina cu o aerodinamica excelenta si cu un motor V12 de 580 CP.

Cea mai tare decapotabila pentru cunoscatori: Lotus Elise

Elise este o masina in care nu intra orice. Si nu intra oricine din doua motive: unul ar fi datorita faptului ca este un automobil care nu ofera un spatiu interior prea mare, al doilea pentru ca o astfel de masina nu este apreciata decat de adevaratii pasionati si cunoscatori ai lumii auto. Lotus Elise este o jucarioara foarte usoara, micuta si foarte rapida (0 la 100 km/h in doar 4,9 secunde). Elise reprezinta combinatia optima dintre performanta si manavrabilitate.

Cea mai tare decapotabila entry-level: Mazda MX-5 Miata

Dupa aproape 20 de ani de activitate, Mazda Miata se afla inca in topul preferintelor multora. De putin timp, constructorul Mazda a adus cateva imbunatatiri modelului sau, facandu-l si mai atractiv pentru sofer. Desi nu are atata forta cat are un Corvette, acceleratia celor doua se pot compara fara nici un fel de problema.

Cea mai performanta decapotabila germana: Mercedes-Benz SL65 AMG

Daca privesti in interior iti dai seama ca ai de-a face cu un Mercedes: gasesti tot confortul de care te astepti sa ai parte de la un model fabricat de unul dintre cei mai cunoscuti constructori de automobile de lux din lume. Sub capota se afla un motor V12 de 604 CP. Principalul adversar al acestui model, Porsche Carrera, costa cu peste 50.000 de dolari mai mult si, din punct de vedere al performantei, beneficiaza de un singur cal putere in plus.

  Masini Noi si Masini Rulate

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...