Caterham lanseaza modelul superusor R400

Vineri, 21 Aprilie 2006, ora 10:48
1247 citiri

Producatorul britanic de automobile Caterham a dezvaluit deteliile noului model sport Superlight R400.Asteptat cu foarte mult interes de catre lumea automobilistica, noul model foloseste tehnologie imprumutata din sporturile cu motor in combinatie cu materiale usoare, rezultatul fiind o masina care cantareste 525 de kilograme, capabila sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in 3,8 secunde.

Inima lui R400 este un motor Cosworth de 2 litri. Capabil sa dezvolte o putere de 210 CP la 7600 rpm, ceea ce reprezinta un raport de 400 CP/tona, motorul este rezultatul cercetarilor Cosworth in acest domeniu si al experientei pe care aceasta companie a acumulat-o de-a lungul timpului in cursele auto. Trenul de rulare se potriveste perfect motorului, rezultand de aici o masina plina de superlative pentru soferii dornici de senzatii tari.

R400 are ca dotari standard jante de 15 inci imbracate de un set de cauciucuri Avon CR500, sistem de limitare a patinarii, aripi frontale realizate din fibra de carbon, scaune sport confectionate din materiale compozite, centuri de siguranta in patru puncte si un parbriz din materiale compozite.

Acest model este primul realizat dupa introducerea de catre constructorul Caterham a noii tehnologii de fabricare a sasiului, in urma careia a rezultat o crestere cu 14 la suta a rigiditatii la torsiune. Gratie noii tehnologii, Caterham Superlight R400 are un comportament exemplar in viraje.

Cererea pentru modelul R400 a fost atat de mare incat firma Caterham a primit comenzi pentru cateva luni chiar inainte de a anunta specificatiile tehnice sau preturile.

Caterham a anuntat ca noul model, Superlight R400, va fi mai ieftin decat predecesorul sau si va costa 47.700 de dolari, in cazul in care ca proprietarul va dori sa-si asambleze singur componentele automobilului, sau 53.000 de dolari, caz in care, masina va fi asamblata la uzina din Dartford.

  Masini Noi si Masini Rulate

directNews -Topul stirilor zilei

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...