Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AFP: reducerea emisiilor de CO2 a autovehiculelor - Bruxelles-ul se straduieste sa transeze

AFP: reducerea emisiilor de CO2 a autovehiculelor - Bruxelles-ul se straduieste sa transeze

AFP (Franta) - Comisia Europeana urmeaza sa prezinte miercuri propunerile sale pentru reducerea emisiilor de bioxid de carbon ale masinilor noi in 2012, dar facea inca eforturi sa concilieze interesele germane, tara cu berline mari, si interesele franco-italiene, tara a masinilor mici.

Fapt neobisnuit, in ajunul reuniunii Comisiei, presedintele Jose Manuel Barroso urma inca sa transeze mai multe puncte litigioase intre comisarul mediului, grecul Stavros Dimas, si cel al industriei, germanul Gunter Verheugen.

"Barroso nu vrea sa afiseze un dezacord intre Verheugen si Dimas. Dar suntem pusi la zid", rezuma o sursa comunitara.
Potrivit obiectivului retinut de Bruxelles in februarie, masinile noi vandute in Europa in 2012 nu va trebui sa mai emita in medie decat 120 de grame de CO2 pe kilometru, fata de aproximativ 160 de grame in prezent...

Dar acest obiectiv nu este decat o medie pentru ansamblul parcului de automobile si este vorba acum de a "impartasi povara" intre constructori.

Dezbaterea opune tarile producatoare de masini mici de oras, mai putin poluante (Franta, Italia, Spania, Romania), sustinute de tari fara productie industriala, tarilor producatoare de berline mari, de 4x4 si masini de sport mai poluante (Germania si Suedia).

Potrivit unui studiu al ONG "Transport si Mediu", constructorii francezi si italieni (PSA, Renault, Fiat) emiteau 144 grame in medie in 2006, fata de 173 de grame pentru grupurile germane BMW, Volkswagen (Audi) si DaimlerChrysler (Mercedes).

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1109 ori