350Z in detaliu

Joi, 18 Mai 2006, ora 14:13
1283 citiri

Modelul 350Z al celor de la Nissan are un design foarte atragator, este placut la condus si are un pret incredibil de competitiv.350Z a fost proiectat initial pentru piata americana pentru a inlocui roadster-ele 240Z si 260Z care s-au bucurat de un succes enorm in anii '60 si '70. Design-ul sau reprezinta o combinatie intre liniile clasice, cele moderne si a elementelor de ultima generatie.

Interiorul este bine construit si destul de solid, fara a da dovada de calitatea pe care o prezinta alti competitori precum Audi TT. Dar daca stam sa analizam cu atentie aceasta situatie ne dam seama ca nu conteaza prea mult pentru ca Nissan 350Z a fost construit pentru a incanta din punct de vedere al tinutei de drum.

Gratie motorului V6 de 3,5 litri si a trectiunii pe spate 350Z se descurca exceptional pe sosele. Punctul de plecare pentru dezvoltarea lui 350Z a fost modelul Porsche Boxster iar versiunea celor de la Nissan, se apropie foarte mult, din punct de vedere dinamic de concurentul german.

Directia este simtita foarte bine de catre sofer si da indicatii foarte importante asupra aderentei pe rotile din fata, in timp ce cursa foarte lunga pe care o are pedala de acceleratie poate fi utilizata pentru a doza instinctiv puterea pe care o primeste puntea spate pe viraje.

Aderenta de care da dovada 350Z se ridica la un nivel destul de ridicat. Totusi apar ceva probleme atunci cand se ruleaza in conditii extreme. De aceea, excelentul sistem de control al stabilitatii este binevenit.

Zgomotul motorului este o delectare pentru urechile pasionatilor de masini sport placandu-i sa fie supus torturii turatiilor mari. Acesta este conectat la o cutie manuala in sase trepte deosebit de precisa. Ce mai ramane de spus este ca modelul 350Z este disponibil atat in varianta coupe cat si in varianta roadster.

  Masini Noi si Masini Rulate

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...