Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vrei un automobil "verde"? Ce alternative ai la masina electrica

Vrei un automobil "verde"? Ce alternative ai la masina electrica


Masinile care functioneaza pe baza de hidrogen sau gaz lichefiat sunt doar doua dintre alternativele la automobilele electrice pe care le au la dispozitie soferii eco-friendly.

Scopul masinilor "verzi" este de a limita dependenta de benzina sau motorina, insa automobilul electric nu este singura solutie. Exista si alte tipuri de vehicule ecologice care probabil ca vor juca un rol mult mai important in viitor, relateaza CNN.

Masinile pe GPL

GPL (Gaz Petrolier Lichefiat) are cateva avantaje fata de benzina. In primul rand, combustia este mult mai curata. Spre exemplu, Honda Civic cu GPL are motorul cu cea mai curata ardere de pe piata.

Alte avantaje ale GPL-ului este disponibilitatea pe scara larga.Masinile cu hidrogen

O tehnologie promitatoare pe care mizeaza Toyota este cea a masinilor care functioneaza cu hidrogen. Bateria masinii combina gazul hidrogenat cu oxigenul din aer pentru a crea un sistem de electroni care poate alimenta motoarele electrice.

Insa gazul cu hidrogen nu este usor de obtinut. Trebuie sa fie fabricat din gaze naturale sau apa, cu ajutorul electricitatii. Asa ca masinile care functioneaza pe acest principiu sunt, de fapt, masini electrice care utilizeaza hidrogen, inloc de baterii si fire, pentru a transporta electricitatea de la generator la masina.Hibrizi plug-in

Hibrizii plug-in, prec um Fusion Energi, ce va fi lansata in curand de Ford, ofera soferilor o combinatie intre masinile electrice cu emisii zero si cele hibrid ce pot parcurge distante mai mari.

Numarul de kilometri pe care ii poti parcurge cu o masina pur electrica depind de marimea bateriei. Unele masini, cum ar fi Toyota Prius plug-in, au baterii mai mici ce necesita alimentari dese.Masinile pe diesel pur

Combustibilul diesel este pe piata de foarte mult timp, iar motoarele diesel sunt incredibil de eficiente din punct de vedere al consumului.
Acesta este foarte popular mai ales in Europa, unde pretul combustibilului este mentinut in mod intentionat mai jos decat cel al benzinei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3326 ori