Tesla va lansa in martie noul SUV Model Y

Luni, 04 Martie 2019, ora 10:32
3259 citiri
Tesla va lansa in martie noul SUV Model Y
Foto: CC0 Creative Commons

Tesla Inc. va prezenta in 14 martie noul SUV Model Y, la un eveniment ce se va desfasura la Design Studio, a anuntat pe Twitter seful producatorului american de vehicule electrice, Elon Musk.

"Model Y, care va fi un SUV, este cu aproximativ 10% mai mare decat Model 3, deci va costa cu aproximativ 10% mai mult si va avea o autonomie mai redusa pentru aceeasi baterie", a informat duminica Musk, transmite Reuters.

Noua Gigafactory din Shanghai, in estul Chinei, ar urma sa produca modelele Model 3 si Model Y, cu o capacitate anuala de 250.000 de vehicule.

Lansarea Model Y vine dupa ce Tesla a anuntat saptamana trecuta ca va inchide reteaua de showroom-uri si va oferi clientilor o versiune mai ieftina a sedanului electric Model 3.

Seful Tesla, Elon Musk, a anuntat ieftinirea tuturor modelelor cu pana la 6%. Este a treia oara in acest an cand se reduce pretul la Model 3. Acum Tesla se asteapta la pierderi record in primul trimestru, dupa ce anterior si-a exprimat "optimismul" ca va inregistra profit in fiecare trimestru din 2019.

De cand a prezentat Model 3, in 2016, Musk a promis o versiune de 35.000 de dolari. Un pret mai scazut pentru Model 3 este esential pentru viabilitatea pe termen lung a modelului.

Noul Model 3 va fi mai ieftin decat modelele comparabile pe benzina, cum ar fi Audi A4 (37.500 dolari), Mercedes C Class (41.000 dolari) si BMW 3 Series (40.000 dolari) . Pentru a reduce costurile cu versiunea mai ieftina a modelului, Tesla urmeaza sa inchida majoritatea celor 250 de magazine si sa vanda masinile online.

Noul Model 3 vine intr-un moment crucial pentru Tesla, in conditiile in care grupul american se pregateste sa faca fata concurentei venite din partea marilor producatori auto globali, care intentioneaza sa cheltuie aproape 300 miliarde de dolari pentru a lansa vehicule si baterii electrice in urmatorii ani.

In trimestrul trei din 2018, Tesla a raportat un profit de 311,5 milioane dolari, sau 1,75 dolari per titlu, iar pentru ultimele trei luni ale anului trecut estimeaza un castig mai redus.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Tesla SUV model Y, #Tesla Model Y , #Masini electrice