Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Shell va instala 100 de statii pentru masinile electrice pe autostrazile din Europa

Shell va instala 100 de statii pentru masinile electrice pe autostrazile din Europa


Grupul petrolier Royal Dutch Shell a incheiat un parteneriat cu producatorii auto BMW, Daimler, Ford Motor si Volkswagen pentru a instala statii de reincarcare a vehiculelor electrice pe autostrazile europene, transmite Reuters.

Cele patru firme detin participatii egale in societatea mixta denumita Ionity, menita sa incurajeze consumatorii sa renunte la masinile cu motoare conventionale in favoarea vehiculelor cu motoare electrice.

Luni, Shell a semnat un acord cu Ionity prin care va instala in 2019 aproximativ 80 statii de reincarcare in Belgia, Marea Britanie, Franta, Olanda, Austria, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia si Slovenia. Alte 20 de statii vor fi adaugate in Germania.

Companiile energetice Engie (Franta) si E.ON (Germania), precum si firme mai mici, cum ar fi ChargePoint din SUA, construiesc in Europa retele de reincarcare a vehiculelor electrice, dar Shell sustine ca tehnologia Ionity ofera soferilor de masini electrice posibilitatea de a parcurge distante mai lungi.

Shell estimeaza o crestere a flotei globale de vehicule electrice de la aproximativ 1% din intreaga flota auto in prezent la 10% pana in 2025.

Numarul punctelor de reincarcare a vehiculelor electrice in Europe aproape s-a triplat din 2014 in 2017, ajungand la circa 120.000, arata datele EAFO (Observatorul European de Combustibili Alternativi).

Luna aceasta, BMW, Daimler, Ford Motor si Volkswagen au anuntat ca reteaua lor comuna europeana de reincarcare a vehiculelor electrice va deschide anul acesta in Germania, Austria si Norvegia 20 din cele 400 de statii de reincarcare planificate.

Primele 20 de statii de reincarcare vor fi situate la distante de 120 de kilometri, pe soselele importante, si fiecare statie va avea multiple alimentatoare.

In 2018, BMW, Daimler, Ford si Volkswagen (impreuna cu brandurile Audi si Porsche) vor sa inaugureze peste 100 de statii in Europa si pana in 2020 sa ajunga la o retea de 400 de statii de reincarcare a vehiculelor electrice.

Ionity, condusa de Michael Hajesch, va avea sediul la Munchen si va lucra in parteneriat cu Tank & Rast, Circle K si OMV.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 3191 ori