Renault, in linie dreapta pentru a produce masini electrice in China

Joi, 13 Iunie 2013, ora 16:05
2026 citiri
Renault, in linie dreapta pentru a produce masini electrice in China

Grupul auto francez Renault ar putea produce vehicule electrice in China printr-o societate mixta in valoare de 1,2 miliarde de dolari, pentru a-si majora vanzarile pe cea mai mare piata auto din lume, transmite Wall Street Journal (WSJ).

Directorul operational Carlos Tavares a declarat ca Renault a obtinut aprobarea Ministerul Mediului din China pentru infiintarea unei societati mixte cu firma Dongfeng Motor Group Co, cu sediul in Wuhan, provincia Hubei. Propunerea Guvernului include se refera si la vehiculele ecologice.

Planificata societate mixta cu firma Dongfeng Motor va avea o capacitate anuala de productie de 150.000 vehicule de pasageri, inclusiv SUV-uri si MPV-uri, au anuntat in ianuarie autoritatile chineze.

Dongfeng, al doilea producator auto din China dupa productie si vanzari, face, de asemenea, masini cu Nissan Motor si Kia Motors Corp.

"Pentru noi a fost un avantaj competitiv si o coincidenta fericita ca autoritatile chineze au cerut ca noi sa aducem tehnologia EV in societate mixta pe care o avem cu Dongfeng, si suntem incantati sa facem asta", a declarat Tavares.

Acesta a adaugat ca nu s-a stabilit inca ce modele vor fi introduse pe piata din China, dar Renault "este singurul producator auto din lume care vinde patru modele de vehicule electrice" - Zoe, Twizy, Kangoo si Fluence.

Tavares sustine ca Renault are 51% din piata vehiculelor electrice in Europa, fata de cota totala de 9% pe piata europeana.

De asemenea, directorul operational a afirmat ca firma este decisa sa vanda vehicule electrice pe piata din India, unde Guvernul acorda subventii si creeaza infrastructura necesara pentru acest tip de vehicule. In Franta, a explicat Tavares, Renault obtine 7.000 de euro pentru fiecare vehicul electric vandut, pentru a compensa costul de fabricatie mai ridicat.

Renault este unul dintre putinii mari producatori auto occidentali care in acest moment nu produce autovehicule in China, tara care in 2009 a devenit cea mai mare piata auto din lume. Anul trecut, Renault a vandut pe piata chineza un numar de aproximativ 24.000 de vehicule de teren Koleos importate, din cele 14,5 milioane de autoturisme vandute in China.

Renault a inregistrat vanzari de 8,27 miliarde de euro in primul trimestru al acestui an, in scadere de 11,8% comparativ cu perioada similara a anului trecut, din cauza unui context european mai dificil decat se preconiza, insa cu toate acestea grupul a subliniat ca isi mentine obiectivele pentru 2013 si va continua extinderea sa pe piata internationala.

Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
#masini electrice Renault, #productie Renault China, #investitii Renault China , #Masini electrice