Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primariile pot depune cereri de finantare pentru statii de reincarcare pentru vehicule electrice pana la 31 martie 2020

Primariile pot depune cereri de finantare pentru statii de reincarcare pentru vehicule electrice pana la 31 martie 2020


Primariile pot depune cereri de finantare pentru statii de reincarcare pentru vehicule electrice in municipiile resedinte de judet pana la data de 31 martie a anului viitor, dupa ce Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a prelungit termenul initial care urma sa expire in 13 decembrie.

"Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finantare in cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: statii de reincarcare pentru vehicule electrice in municipiile resedinte de judet pana la data de 31 martie 2020. Obiectivul Programului il reprezinta dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrica. Solicitantii eligibili sunt unitatile administrativ-teritoriale - resedinte de judet si municipiul Bucuresti, iar suma alocata sesiunii de finantare este de 92 milioane lei", se arata intr-un comunicat al AFM, remis joi AGERPRES.

Sumele maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant sunt stabilite in functie de numarul de locuitori, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.

Suma maxima finantata de Administratia Fondului pentru Mediu pentru instalarea unei statii de reincarcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezinta 90% din totalitatea cheltuielilor eligibile.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1697 ori