Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Panamera Sport Turismo: Porsche iti arata hibridul viitorului

Panamera Sport Turismo: Porsche iti arata hibridul viitorului


Porsche a prezentat Panamera Sport Turismo la Paris, o masina-concept ce incorporeaza ideea de sportiva functionala, cu performante specifice producatorului.

Panamera Sport Turismo este un model in patru usi, cu linii clare si proportii tipice Porsche. Conceptul este cel mai bine exprimat prin interiorul ergonomic gandit in detaliu: soferul se conecteaza inteligent la tehnologia masinii printr-un nou concept de control bazat pe tehnologia "black panel".

Mai mult decat atat, masina-concept iti permite sa folosesti smartphone-ul din dotare pentru a controla majoritatea functionalitatilor masinii.Spre exemplu, cu ajutorul unei aplicatii speciale poti monitoriza durata de incarcare a bateriei lithium-ion, in momentul in care masina este conectata la priza.

Semnul "e-hybrid" aflat pe aripile din fata identifica Panamera Sport Turismo drept un automobil plug-in hibrid.Masina ofera o mobilitate electrica semnificativ marita: poate atinge pana la 130 de kilometri la ora, fara sa folosesti motorul pe baza de combustie interna. De asemenea, motorul electric poate fi folosit pe distante de peste 30 de kilometri.

Genele mostenite de la predecesoarelesale pot fi observate atat la nivel estetic, cat si la nivelul performantelor: Panamera Sport Turismo atinge 100 de kilometri la ora in sase secunde, iar la putere maxima scoate pana la 416 cai putere.Interactiunea dintre motorul electric si cel pe combustie interna se traduc printr-un consum de mai putin de 3,5 litri la 100 de kilometri, si un grad de emisii de dioxid de carbon de mai putin de 82 de grame pe kilometru.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1508 ori