Masinile diesel trag pe dreapta. Vedetele electrice ocupa scena showului din Frankfurt

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 10:42
5176 citiri
Masinile diesel trag pe dreapta. Vedetele electrice ocupa scena showului din Frankfurt
Foto: Off the throttle

Masinile electrice au prim planul garantat in cadrul showului auto de la Frankfurt, asta si datorita scandalului Dieselgate care a afectat intreaga industrie auto din Germania.

Reactia publicului s-ar putea totusi sa fie impartita in mai multe tabere, crede Stefan Bratzel, expert in industria auto, dupa cum mentioneaza Daily Sabah.

"Pe de o parte, industria auto traieste unul dintre anii sai de succes, din punct de vedere al vanzarilor si profiturilor dar, pe de alta parte, toata lumea se intreaba ce se va intampla in continuare", explica acesta.

"Motorizarea diesel este un subiect fierbinte la aceasta ora, mai ales in Germania, unde a creat o problema de imagine pentru toata industria", adauga Bratzel.

Show-ul auto de la Frankfurt, ajuns la editia cu numarul 67, va fi deschis la mijlocul saptamanii de cancelarul Angela Merkel, un gest care are si conotatii politice, in contextul alegerilor din toamna acestui an.

Deja publicul german este pus pe jar de anunturile facute de anumite municipalitati de a interzice masinile diesel, iar pretul de rascumparare a acestora ii nemultumeste pe multi.

In alte tari, precum Franta si Marea Britanie, autoritatile s-au angajat deja sa interzica circulatia masinilor cu motoare clasice pana in 2040. "Toata aceasta incertitudine privind viitoarul motoarelor diesel si pe benzina isi va pune amprenta asupra targului auto", considera expertul francez Flavien Neuvy, de la Observatoire Cetelem.

Gazdele vor incerca sa demonstreze ca se adapteaza treptat noilor cerinte, BMW anuntand prezentarea primului Mini electric, Volkswagen plusand cu SUV-ul crossover ID crozz, un concept de masina autonoma, in vreme ce Mercedes pastreaza linia luxului cu o supermasina AMG cu motorizare hibrida.

Ramane loc si pentru masinile cu motoare cu ardere interna, insa. Dacia-Renault are loc destul sa impinga in fata modelul SUV Duster, in contextul in care Fiat Chrysler, Nissan, Peugeot si Volvo au renuntat sa expuna la editia showului auto de anul acesta din Frankfurt.

O alta absenta notabila este a mult asteptatului model Tesla dedicat publicului larg: Tesla 3, o masina electrica al carui pret ar trebui sa porneasca de la 29.000 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tesla solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru Elon Musk. Suma uriașă la care se ridică
Tesla solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru Elon Musk. Suma uriașă la care se ridică
Tesla Inc. solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru CEO-ul Elon Musk, evaluat la 56 de miliarde de dolari. De asemenea, compania a propus relocarea sediului...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#masini electrice, #scandal masini diesel, #targ auto Frankfurt , #Masini electrice