Leonardo DiCaprio va participa cu propria echipa la un campionat de masini electrice de curse

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 14:30
1675 citiri
Leonardo DiCaprio va participa cu propria echipa la un campionat de masini electrice de curse

Echipa monegasca Venturi, care este finantata de actorul american Leonardo DiCaprio, va participa in sezonul 2014-2015 la prima editie a campionatului de Formula E, dedicat masinilor de curse 100% electrice, au anuntat luni reprezentantii acesteia.

Leonardo DiCaprio este cofondator al echipei Venturi Grand Prix Formula E Team, a 10-a si ultima echipa inscrisa in primul campionat al monoposturilor electrice. Partenerul sau in aceasta aventura va fi Gildo Pallanca Pastor, proprietarul companiei Venturi Automobile din Monaco, o marca prestigioasa de modele coupe GT.

"Viitorul planetei noastre depinde de capacitatea noastra de a folosi vehicule economice si nepoluante. Sunt bucuros sa particip la eforturile depuse de Venturi Grand Prix pentru a crea o echipa de curse care respecta mediul inconjurator", a declarat actorul american intr-un comunicat.

Venturi Automobiles detine din 2010 recordul mondial de viteza

Venturi Automobiles, care detine si o filiala in Statele Unite, este lider in domeniul vehiculelor electrice de inalta performanta. Compania monegasca detine din 2010 recordul mondial de viteza - 307 mile pe ora, stabilit de modelul sau "Buckeye Bullet 2.5".

Compania Venturi intentioneaza sa isi construiasca propriul monopost electric incepand din al doilea sezon (2015-2016) al Formulei E, utilizand un motor electric bazat pe acela care echipeaza noul ei model de lux, Venturi VBB-3.

Venturi incheie lista echipelor angajate in sezonul inaugural al Formulei E. Celelalte noua echipe participante sunt Virgin (Marea Britanie), Drayson Racing (Marea Britanie), Mahindra (India), e.DAMS (Franta), Super Aguri (Japonia), ABT Sportsline (Germania), Dragon Racing (SUA), Andretti Autosport (SUA) si China Racing (China).

Un numar de 20 de piloti de monoposturi identice, capabile sa se deplaseze cu viteze de 200 de kilometri pe ora, vor participa la primul Campionat de Formula E, intre septembrie 2014 si iunie 2015.

Calendarul acestei competitii va trece prin Londra, Rio de Janeiro, Berlin, Los Angeles, Miami, Beijing, Buenos Aires si Monaco. Cursele vor avea durata de o ora, vor include o schimbare a masinii la jumatatea timpului si se vor disputa in centrele acestor orase.

DiCaprio, un activist ecologist convins

Ca activist implicat in protejarea mediului inconjurator, starul american a infiintat si o fundatie ecologista. Fundatia lui Leonardo DiCaprio are ca scop protejarea mediului inconjurator si prezervarea naturii salbatice si a resurselor naturale ale Pamantului. La inceputul acestui an, actorul american si fundatia sa au strans suma de 38,8 milioane de dolari din donatii si din vanzarea unor obiecte de arta scoase la licitatie de casa Christie's din New York.

La sfarsitul lunii noiembrie, aceeasi fundatie a actorului american a acordat o finantare de 3 milioane de dolari Fondului mondial pentru natura salbatica (WWF), in scopul salvarii populatiei de tigri din Nepal.

Leonardo DiCaprio, in varsta de 39 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentati actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat in epoca un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numara "What's Eating Gilbert Grape" (1993), in care a jucat alaturi de Johnny Depp, si "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public dupa ce a jucat in "Romeo si Julieta", in 1996. In ultima vreme, DiCaprio s-a specializat in biografii ale unor mari personalitati. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviatiei Howard Hughes, in "Aviatorul", care i-a adus, in 2005, a doua dintre cele trei nominalizari la premiile Oscar. Actorul a mai jucat in "Cartita" (2006) si "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar si in filmul lui Christopher Nolan - "Inceputul/ Inception", lansat in cinematografe in 2010. Totodata, in anul 2011, Leonardo DiCaprio a jucat in "J. Edgar", in regia lui Clint Eastwood. Actorul a putut fi vazut de curand in cinematografe in filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de exceptie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, in regia lui Baz Luhrmann.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Leonardo DiCaprio curse, #Leonardo DiCaprio competitie masini electrice, #Venturi Automobiles record , #Masini electrice