Zeci de masini electrice pot fi inchiriate de astazi in Bucuresti, direct de pe telefon, cu taxare la minut

Joi, 11 Iulie 2019, ora 11:18
6601 citiri
Zeci de masini electrice pot fi inchiriate de astazi in Bucuresti, direct de pe telefon, cu taxare la minut
Foto: Spark

Incepand de astazi, bucurestenii pot conduce masini electrice fara sa le detina!

Noul serviciu de e-car sharing oferit de SPARK pune la dispozitie o flota formata exclusiv din autoturisme electrice, care pot fi inchiriate direct din aplicatie.

SPARK, un startup lituanian prezent si in Bulgaria, ofera inchirierea de masini electrice intr-un mod mai accesibil si convenabil.

Unul dintre avantajele-cheie ale SPARK este ca nu trebuie sa depuneti garantie, nu trebuie sa semnati acte de predare si puteti inchiria si elibera masina foarte usor si rapid de pe telefonul mobil.

"Incepem astazi cu 50 de vehicule, care vor fi integrate treptat in aplicatia mobila SPARK. Oferim clientilor nostri modelul de top Nissan Leaf 40, precum si modelul Renault ZOE. Ambele masini si-au demonstrat abilitatile de a naviga pe strazile urbane, dar s-au evidentiat si pentru confortul oferit pasagerilor in timpul calatoriilor pe distante mari. Obiectivul nostru este de a ajunge in urmatoarele luni la un total de 100 de vehicule, ce pot oferi o autonomie de peste 200 km la o singura incarcare", a declarat Iordan Tonchev, directorul general al Spark Car Sharing SRL, care va coordona activitatile companiei la nivel local.

Preturile finale sunt de 1,20 lei/minut pentru Renault ZOE si de 1,40 lei/minut pentru modelul premium Nissan Leaf 40. Clientii SPARK au alocati 150 de km gratuiti pe zi, dupa care vor trebui sa achite o taxa suplimentara de 0,75 lei/km pentru ZOE si de 0,85 lei/km pentru Nissan Leaf. Durata minima de inchiriere este de 12 minute si nu exista o durata maxima de utilizare.

Cu SPARK nu trebuie sa va faceti griji cu privire la costurile de parcare, deoarece utilizarea parcarilor publice din Bucuresti este gratuita pentru vehiculele electrice.

Pentru reincarcarea bateriilor, clientii SPARK pot utiliza reteaua de statii de reincarcare a partenerilor companiei - E-charge si Eldrive. Acestia pot gasi statii de incarcare E-charge in 19 locatii din Bucuresti si 46 de locatii la nivel national.

Totodata, utilizatorii serviciilor SPARK vor putea incarca masinile in locatiile Eldrive, care au anuntat ca vor deschide mai multe statii de incarcare in Bucuresti si in tara in perioada urmatoare. Eldrive detine cea mai mare retea de statii de incarcare pentru masini electrice din Europa de Sud-Est.

Masinile pot fi gasite in zonele speciale SPARK, ce acopera in prezent majoritatea punctelor importante din centrul orasului, cum ar fi Piata Unirii, Piata Romana, Gara de Nord, Cotroceni, Parcul Izvor, Palatul Parlamentului, Piata Obor, Piata Iancului, Piata Muncii, Dristor si multe alte zone centrale. Modelul de inchiriere de la SPARK nu-i obliga pe utilizatori sa aduca inapoi masinile de unde le-au luat, ci sa le lase in una din zonele indicate pe harta aplicatiei.

Cum functioneaza serviciul Spark?

Ce iti trebuie inainte de apela la serviciile SPARK:

- Aplicatia "Spark - Your Electric Drive", ce poate fi descarcata din Google Play sau App Store;

- Permis de conducere valabil (obligatoriu cel putin un an de conducere);

- Un cont activ de plati.

Inainte ca un utilizator sa foloseasca masinile din flota SPARK, trebuie sa-si creeze cont in aplicatia SPARK. Dupa cativa pasi de inregistrare, urmeaza etapa de validare a profilului de utilizator.

Odata cu validarea tuturor actelor si informatiilor, utilizatorul poate cauta masinile care se afla in cea mai apropiata zona SPARK indicata pe harta.

Acesta trebuie sa apese butonul rezerva, moment in care masina va fi vizibila pe harta doar pentru utilizator. Cand ajunge in dreptul masinii, butonul de rezervare se va transforma in buton de deblocare.

Soferul va gasi in masina setul de chei al acesteia, care ii va permite sa inchida autovehiculul atunci cand este parcat. La incheierea sesiunii de inchiriere, utilizatorii trebuie sa lase cheile in masina inainte de a lasa masina.

Sesiunea de utilizare se va inchide doar in momentul in care soferul activeaza optiunea din aplicatia SPARK. Ulterior, masina va reaparea pe harta ca fiind disponibila pentru urmatorul utilizator.

Despre SPARK

SPARK este un brand international de e-car sharing din Europa. Compania privata "SPARK Technologies UAB" (Lituania) controleaza operatiunile SPARK din Lituania, Bulgaria si Romania. Fondatorul si CEO-ul companiei este Nerijus Dagilis, cel care a lansat serviciul in premiera in Vilnius, in 2016. Investitiile in dezvoltarea companiei au ajuns deja la aproape 10 milioane de euro.

Samsung va crește prețurile pentru Galaxy Tab S10: Ce oferă noile modele și ce alternative rămân?
Samsung va crește prețurile pentru Galaxy Tab S10: Ce oferă noile modele și ce alternative rămân?
Samsung se pregătește să lanseze seria Galaxy Tab S10, iar zvonurile indică o creștere semnificativă a prețurilor pentru noua gamă de tablete. Față de modelele anterioare, Galaxy Tab S10...
Revoluția entertainment-ului. Trei giganți din industria tech lucrează la ochelari smart de realitate mixtă
Revoluția entertainment-ului. Trei giganți din industria tech lucrează la ochelari smart de realitate mixtă
Cristiano Amon, CEO-ul Qualcomm, a confirmat într-un interviu pentru CNBC că împreună cu Samsung și Google, dezvoltă o pereche de ochelari smart de realitate mixtă. Acești ochelari își...
#Spark Bucuresti, #e car sharing, #masini electrice inchiriat, #aplicatie masini electrice , #Masini electrice

Curs valutar

1 EUR = 4.9742 RON

0.0001

1 USD = 4.5050 RON

0.0064
  1. Un nou producător auto intră pe piața din România cu un rival direct pentru Dacia Spring
  2. Prăbușire „violentă” a pieței auto din Germania. O marcă populară a înregistrat și cu 80% mai puține înmatriculări
  3. Încă o lovitură pentru mașinile electrice. Producția, redusă cu 33%, de un gigant din industria auto
  4. Mutare bruscă făcută de Putin: Rusia, creștere de 601% la cumpărarea unui produs
  5. Când trebuie puse cauciucurile de iarnă pentru a evita amenzile. Pragul de temperatură ar putea fi atins chiar la începutul lunii octombrie
  6. Se adâncește criza pe piața mașinilor electrice. Unul dintre cei mai mari producători de baterii face concedieri și închide fabrici
  7. Record de importuri de mașini diesel second-hand pe piața românească. Ce mărci preferă să aducă românii din Germania
  8. Euro și dolarul american, în depreciere față de leu. Creștere semnificativă a cotației gramului de aur
  9. Câți bani plătește un român pentru traiul de zi cu zi, în Anglia. Prețuri explozive: „Asta te rupe la buzunar!" „Asta te rupe la buzunar!" VIDEO
  10. Un gigant auto a luat o decizie majoră în privința mașinilor electrice. Schimbare radicală de strategie