Urca la volanul noului Audi A8 2014

Sambata, 24 August 2013, ora 00:00
10180 citiri
Urca la volanul noului Audi A8 2014
Foto: eXtravaganzi

Audi aprinde din nou flacara competitiei cu Mercedes si prezinta noul S8, precum si noua gama A8, redesenata, care intra in concurenta directa cu S Class.

Evolutia gamei A8 este vizibila incepand cu bara din fata si grila, dar surprizele continua si sub capota ori la interior.

Farurile din fata folosesc tehnologia LED standard, dar le vei putea inlocui optional cu sistemul Matrix LED, care consta in 25 de diode ce pot fi controlate individual, in functie de conditiile de drum.

Stopurile de frana din spate, care folosesc tehnologia LED, au fost redesenate, acum fiind legate de o fasie cromata ingusta.

Modelul 2014 va fi disponibil in 12 culori, care includ si 5 variante nemaivazute pana acum la A8, iar in alegerea jantelor poti merge pana la dimensiunea de 21 de inchi.

La interior, celebrele scaune Audi stiu sa-ti faca masaj si pot fi ventilate separat.

Pasagerii din spate isi pot regla individual pozitia scaunului si au chiar locuri speciale pentru sprijinit picioarele, pe langa alte optiuni de lux.

Audi A8 exceleaza si la capitolul siguranta, avand integrate mai multe sisteme dedicate, fata de modelul anterior.

Daca vrei si mai mult decat iti poate oferi deja renumitul sistem audio al marcii Audi, poti opta pentru sonorizare Bang & Olufsen. In plus, iti poti ecrane in tetiere si pachet Bluetooth.

Noul Audi A8 va fi pus in miscare de un motor TFSI de 3 litri, care dezvolta 310 CP sau de un motor biturbo V8 de 4 litri, care dezvolta 435 CP, in variantele standard pe benzina.

In varantele standard diesel, noul A8 are sub capota un motor TDI de 3 litri, de 258 CP, ori un motor TDI de 4,3 litri, care genereaza 385 de CP.

Vrei mai mult? Noul model vine si cu motorizari speciale, cum ar fi A8 L W12 quattro, cu motor de 6,3 litri ce dezvolta 500 CP. Cel mai puternic este modelul S8, echipat cu un motor TFSI de 4 litri, care dezvolta 520 CP.

Nu in ultimul rand, din 2014 va fi disponibila si varianta Audi A8 Hybrid, propulsata de un sistem complex ce include un motor TFSI de 2 litri pe benzina si un motor electric, care produc impreuna 245 CP. Motorul pe benzina pune in miscare rotile din fata, in timp ce motorul electric va actiona rotile din spate.

Performantele noilor motorizari sunt remarcabile. Astfel, motorul TFI de 4 litri iti permite sa accelerezi de la 0 la 100 de kilometri in doar 4,5 secunde, cu doar 0,3 secunde mai lent decat o poti face cu sportivul S8.

Noua gama A8/S8 va fi lansata oficial la salonul auto de la Frankfurt, iar primele modele vor ajunge la dealerii din Germania in luna noiembrie, cu preturi plecand de la 75.000 de euro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Audi A8 2014, #Audi S8 2014, #Audi A8 model 2014 , #Masini de lux