Lexus iti propune o masina in stil origami (Video)

Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 00:00
3986 citiri
Lexus iti propune o masina in stil origami (Video)
Foto: Blog Lexus

Cand europenii au descoperit Japonia, in 1543, imperiul insular li s-a parut o lume cu adevarat exotica. Dupa aproape o jumate de mileniu, japonezii reusesc sa faca din nou dovada exotismului cu o masina inspirata de arta decoratiunilor din hartie, origami.

Lexus, brandul de lux al producatorului Toyota, este responsabil de aceasta aparitie exotica in lumea auto, desi trebuie spus ca a avut parte si de o mana de ajutor data de doua companii londoneze, informeaza site-ul Pursuitist.

Daca expresia "milionar de carton" ti s-a parut amuzanta in urma cu mai bine de un deceniu si jumatate, poti foarte bine sa o aplici cu succes pe conceptul Lexusului Origami IS, cu o caroserie si un interior executate din carton taiat in stil origami.

Motorul exoticei masini este unul electric, iar sasiul este executat din aluminiu si otel. Ei bine, cam aici se opresc toate asemanarile cu un automobil normal, in rest aceasta fiind realizata din carton reciclat.

Mai precis din 1700 de bucati de carton care au fost taiate cu o precizie dumnezeiasca pentru a da inedita forma a automobilului.

Inginerii de la Lexus nici nu au avut curaj sa se avante din prima in realizarea acestui concept-car.

Abia dupa ce Scales and Models si LaserCut Works, doua companii londoneze specializate in designul si construirea unor prototipuri, si-au dat acceptul sa se implice in proiect a inceput si munca la aceasta masina originala.

Una peste alta, conceptul Origami Car a necesitat trei luni de munca asidua pana a capatat aceasta forma. Va fi vreodata pusa in productie?

Cel mai probabil nu, dar trebuie sa recunosti ca din punct de vedere decorativ, Lexusul Origami IS arata excelent, iar pentru excelentii decoratori, pe care firma japoneza ii foloseste in decorarea automobilelor de lux, acesta a fost un test de maiestrie pe care l-au trecut cu brio.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
#masina exotica, #concept car Lexus, #Lexus Origami IS, #masina carton , #Masini de lux