Jaguar Land Rover impulsioneaza profitul Tata Motors

Marti, 29 Mai 2012, ora 18:30
2249 citiri
Jaguar Land Rover impulsioneaza profitul Tata Motors

Tata Motors, cel mai mare producator auto din India, a anuntat un profit peste estimarile analistilor, datorita cererii pentru modelul Evoque, realizat de divizia Jaguar Land Rover.

Profitul companiei s-a duplat pana la suma record de 1,1 miliarde de dolari in primele trei luni ale anului 2012, a anuntat Tata Motors, cu sediul in Mumbai. Conform analistilor consultati de Bloomberg, venitul estimat era de 683 milioane de dolari, scrie Bloomberg.

Vanzarile Jaguar Land Rover au atins un nou record in martie pe masura ce cererea din China si Rusia a compensat pentru incetinirea comenzilor din Europa. Tata Motors, care intentioneaza sa investeasca 3,1 miliarde de dolari in divizia producatoare a modelului Evoque.

"Estimam cresteri mari in vanzari, mai ales in tari emergente precum Brazilia, Africa de Sud si India. Cu toate acestea, inca ne facem griji in legatura cu Europa", a spus Mahantesh Sabarad, analist al Fortune Equity Brokers India.

Vanzarile au crescut cu o treime

Vanzarile producatorului de masini au crescut la 9,05 miliarde de dolari, de la 6,29 miliarde de dolari, a anuntat Tata Motors.

Actiunile companiei se depreciasera cu 0,3 procente pana la 275,75 rupii, echivalentul a 4,94 dolari, pe bursa din Mumbai inainte de realizarea anuntului. In ultimul an, actiunile Tata Motors au castigat 54%.

SUV-ul Evoque, introdus de Tata Motors in cursul anului trecut, este vandut pe baza unei liste de asteptare de pana la trei luni.

Tata Motors a anuntat in martie ca va intra intr-o afacere comuna, in care va detine 50%, alaturi de chinezii de la Chery Automobile Co. Ei vor produce masini de lux pentru cea mai mare piata auto din lume. Afacerea va avea sediul in Changshu in provincia Jiangsu, iar fabrica va avea o capacitate de productie de 130.000 de masini anual, conform unui anunt.

Vanzarile Land Rover au crescut cu 29 procente in ultimul an, pana la 314.433 unitati, a anuntat compania. SUV-urile Land Rover sunt responsabile insa de peste 80% din acest numar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#Land Rover Evoque, #rezultate financiare Tata Motors, #profit tata motors , #Masini de lux