Ia-ti in spinare... casa din fibra carbon pe roti!

Sambata, 12 Aprilie 2014, ora 00:00
6554 citiri
Ia-ti in spinare... casa din fibra carbon pe roti!
Foto: GTC / CR-1

Daca-ti place sa-ti faci vacantele in miscare, sa vezi mereu locuri noi si sa nu dormi de doua ori in acelasi pat de hotel, trebuie sa vezi noua rulota CR-1, cea mai noua "casa pe roti", editia de lux, realizata din fibra de carbon.

Americanii de la Global Caravan Technologies, un start-up "cu greutate", fondat de fosti directori din IBM si Mitsubishi, cu diplome MBA de la Princeton si alte universitati de top, sunt gata sa lanseze un concept unic pe piata rulotelor de lux, potrivit Luxatic.

Prototipul rulotei CR-1 a reusit deja sa atraga toate privirile, iar GTC o va produce in serie, peste cateva luni, aceasta urmand sa poata fi comandata din primavara lui 2015.

Este vorba despre o rulota de lux cum nu s-a mai vazut pana acum, avand caroseria si sasiul realizate integral din fibra de carbon - un material usor folosit tot mai des de producatorii auto si de succes - daca ne uitam la noul BMW i3.

Rulota are 10 metri lungime si cantareste doar 2,7 tone, adica jumatate din greutatea altor produse similare.

Pentru a reusi sa produca piese din fibra de carbon la dimensiuni atat de mari, GTC a lucrat direct cu Dallara, constructorul masinilor de curse de la Indianaoplis, iar proiectul este unul strict secret.

Charles Hoefer, CEO al companiei, a explicat ca sunt implicate numeroase patente in constructia CR-1, iar modelul de serie va fi prezentat oficial in acesta toamna, urmand sa poata fi comandat din primele luni ale lui 2015.

Pentru ca este atat de usoara, vei consuma cu 100% pana la 150% mai putin combustibil la tractare, decat daca ai opta pentru o alta rulota clasica de pe piata, de aceleasi dimensiuni.

Mai mult, pentru ca intreaga caroserie din fibra de carbon este "turnata", nu exista suruburi sau alte sisteme de prindere, iar asta face din CR-1 cea mai compacta rulota existenta.

Tocmai pentru ca inglobeaza atatea inovatii si tehnologii de ultima ora, rulota CR-1 din carbon nu va fi deloc ieftina.

Pretul ar urma sa porneasca de la 120.000 de euro, pentru varianta standard, urmand sa creasca pana la peste 550.000 de euro, pentru versiunea full options personalizata.

Pretul varfului de gama, desi pare colosal, nu este neobisnuit pentru piata rulotelor de lux.

De banii acestia te vei bucura de tot felul de dotari de lux, printre care si o baie imensa, spatii de depozitare generoase, generator solar de 700 de wati, anvelope care nu fac niciodata pana si posibilitatea de a controla totul de pe telefon sau tableta.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#rulota GTC CR 1, #Caravan GTC rulota, #rulota carbon GTC, #rulota fibra carbon , #Masini de lux