Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fiat ar putea relua producerea de masini Chrysler in Italia

Fiat ar putea relua producerea de masini Chrysler in Italia


Fiat ar putea relua producerea de masini Chrysler in Italia, dupa ce in acest an a suspendat productia din statul italian, in vederea obtinerii unor economii de 500 de milioane de euro.

"Exporturile din Italia sunt o modalitate de a folosi capacitatea din aceasta tara, iar livrarile la extern pot ajunge oriunde", a declarat seful operatiunilor internationale ale Chrysler, Mike Manley, refuzand sa detalieze planurile privind productia in Italia.

Utilizarea capacitatii Chrysler, companie controlata de Fiat, se afla aproape de nivelul maxim, ca urmare a cresterii puternice a vanzarilor, potrivit Mediafax.

Firma de cercetare IHS Automotive estimeaza pentru Chrysler o utilizare de 100% a capacitatilor de productie din America de Nord in acest an.

Sergio Marchione cere autoritatilor de la Roma sa reduca taxele pe masinile exportate, masura care ar permite ca in Italia sa se construiasca masini pentru America de Nord intr-o maniera competitiva.

Oficialii Fiat nu au comentat aceasta stire.

Seful Fiat si Chrysler lucreaza inca la detaliile planului si ar putea face un anunt pana la sfarsitul lunii octombrie, cand este programata o informare privind tintele strategice pentru Fiat.

Conducerea Fiat a amanat introducerea de noi modele, din cauza unor estimari privind pierderi financiare de 700 milioane de euro pe piata europeana in 2012.

Fabricile Fiat din Italia functioneaza la 50% din capacitate, fata de media de 70% la nivelul industriei auto in Europa, potrivit Deutsche Bank.

Guvernul de la Roma va sprijini grupul Fiat sa creasca exporturile de masini in afara Europei.

Fiat primeste finantare de la stat pentru exporturi mai mari in afara Europei

Anuntul a venit dupa ce Fiat si-a reiterat intentia de a ramane in Italia, calmand astfel temerile referitoare la inchideri de fabrici si concedieri masive.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1787 ori