Ferrari si-a selectat clientela: Doar 499 de norocosi vor putea cumpara noul model de 1,6 milioane de euro

Miercuri, 03 Octombrie 2018, ora 10:10
2398 citiri
Ferrari si-a selectat clientela: Doar 499 de norocosi vor putea cumpara noul model de 1,6 milioane de euro
Foto: CC0 Creative Commons

Constructorul italian de automobile sportive Ferrari NV a selectat 499 dintre cei mai loiali clienti ai sai carora le va oferi sansa de a plati 1,6 milioane de euro pentru a cumpara un exemplar din supercarul Monza, a declarat, marti, directorul de marketing de la Ferrari, Enrico Galliera, intr-un interviu acordat Bloomberg Television.

Cu o caroserie de fibra de carbon si un motor de 12 cilindri in V care dezvolta 810 cai putere, supercarul Monza este capabil sa atinga o viteza de 100 de kilometri in mai putin de trei secunde. Cei care vor sa cumpere acest model trebuie sa fie deja clienti Ferrari si sa aiba o relatie indelungata cu marca de automobile sportive. Cei 499 de norocosi pot opta fie pentru modelul cu un singur loc Monza SP1, fie pentru modelul cu doua locuri Monza SP2.

"I-am identificat deja pe cei cativa norocosi care vor avea posibilitatea de a cumpara acest model. Fiecare automobil a primit un nume distinct", a spus Galliera.

Ferrari se considera in aceeasi masura constructor auto cat si companie care produce bunuri de lux, iar exclusivitatea practicata in cazul modelului Monza este similara cu strategia utilizata de alte companii, precum Hermes International, care vinde genti marca Birkin cu 10.000 de dolari. Limitarea numarului de produse disponibile nu face decat sa creasca interesul in randul cumparatorilor potentiali.

Monza Sp1 si Monza Sp2 fac parte din strategia pe cinci ani a noului director general de la Ferrari, Louis Camilleri, care vrea sa extinda oferta de supercaruri Ferrari produse in editie limitata cu scopul de a creste marja de profit la peste 38% in 2022. Aceasta ar fi o marja de profit similara cu cea inregistrata anul trecut de grupul francez de produse de lux Hermes. In 2017, Ferrari a avut o marja de profit de 30%, imediat dupa cea de 31% realizata de grupul informativ american Apple Inc., dar cu mult peste cea realizata de alti constructori de automobile de lux, precum BMW.

Galliera a anuntat ca Ferrari lucreaza deja la o noua editie speciala care va urma supercarului Monza. In mod normal, Ferrari are o lista de asteptare de 12 luni, care pentru cele mai exclusiviste modele, se poate intinde pana la 24 de luni.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#clienti Ferrari Monza, #Ferrari 1, #6 milioane euro , #Masini de lux