Bestseller auto: Noul Audi A4, partenerul tau de afaceri

Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 00:00
2890 citiri
Bestseller auto: Noul Audi A4, partenerul tau de afaceri

Noul Audi A4, piesa de rezistenta a constructorului german de masini, se dovedeste a fi, inca o data, cel mai fidel partener al unui om de afaceri, o dovada de stil, performanta si eleganta, la cel mai inalt nivel.

Modelul A4, aflat la cea de-a opta generatie, ramane cel mai bine vandut model din istoria Audi, cu un numar record de 10 milioane de unitati vandute in ultimii 39 de ani.

Noul look al berlinei de la Audi este accentuat de capota sculptata in profil tridimensional. Prizele laterale de aer re-desenate si proiectoarele de ceata cu profil dreptunghiular se integreaza intr-o imagine de ansamblu impecabila, la noul A4.

Farurile au fost redesenate, valurite subtil la marginile inferioare, iar la cerere pot integra tehnologia Xenon plius.

Luminile de zi, cu tehnologie LED, formeaza o banda continua, ingusta, ce ramane aprinsa in vecinatatea lentilelor Xenon. La cerere, sunt disponibile si farurile adaptive.

Liniile clare definesc silueta de limuzina clasica, dandu-i o alura de eleganta, echilibru si sportivitate.

A4 vine intr-o gama variata, de 15 culori, incluzand patru nuante complet noi, cum nu s-au mai vazut pe acest model de top de la Audi.

Dimensiunile caroseriei au fost si ele ajustate cu cativa milimetri. Noul A4 limuzina are o lungime de 4,70 metri, ampatamentul de 2,81 metri si ecartamentul de 1,83 metri.

Interioare business class

Interiorul limuzinei A4 a fost si el refinisat, pentru a corespunde celor mai noi exigente. Audi ofera acum o gama larga de volane noi, cu insertii cromate sau lucioase.

Finisarile elaborate fac utilizarea functiilor mult mai simpla si mai intuitiva. Sistemul de navigatie MMI plus are acum patru butoane, in locul celor opt, integrand si functia de control al volumului.

Alte imbunatatiri privesc operarea transmisiei automate, sistemele eficiente de aer conditionat, functia "Audi Drive Select" si volanul multifunctional.

Incalzirea in scaune si aerul conditionat sunt acum ajustabile din butoanele dedicate.

Instalatia de climatizare automata, cu 3 zone, dispune de reglaj electronic corelat cu pozitia razelor soarelui, cu temperatura si cantitatea aerului absorbit. Aceasta instalatie eficienta ofera posibilitatea de a regla temperatura interioara in zona soferului, a pasagerului din dreapta si a pasagerilor din spate.

Toate culorile interiorului au fost modificate, mai putin negrul clasic al acestei game Audi. Tapiseriile au trecut si ele la nivelul urmator, iar pielea Valcona a fost inlocuita de pielea Fine Nappa.

Portbagajul generos al limuzinei A4 are o capacitate de 480 de litri sau chiar de 962 litri, cu bancheta din spate rabatata.

Eficienta germana in motorizare

Sistemul de rulare al noului A4 stabileste noi standarde de eficienta, avand un consum mediu mai mic cu 11%, fata de modelul anterior, invers proportional cu puterea si cuplul, care au fost marite pentru cele mai multe dintre motoare.

Limuzina Audi poate fi echipata cu sase motoare TDI si patru pe benzina, existand 23 de combinatii motor-transmisie.

Motoarele pe benzina sunt dotate cu tehnologia TFSI®, o combinatie ingenioasa intre injectia directa si supraalimentare. Toate motoarele integreaza sistemul Start-Stop si functia de recuperare a energiei, fiind recunoscute pentru consumul redus de carburant.

Cea mai economica varianta din familie este Audi A4 2.0 TDI, 136CP, cu un consum mixt de numai 4.2 litri la 100 km si emisii de CO2 de 112 grame pe kilometru.

Noul A4 2.0 TDI cu 163 CP, de asemenea optimizat pentru eficienta maxima, utilizeaza 4.4 litri de motorina la 100 km. Acest consum corespunde emisiilor de CO2 de 115 grame pe kilometru.

Suplimentar, exista trei alte motoare Diesel in patru cilindri - de 120CP, 143CP si 177CP.

Motorul 3.0 TDI cu 204CP este cel mai eficient din clasa sa, la nivel international, consumand in medie doar 4,9 litri de combustibil la 100 de kilometri. A doua varianta, 3.0 TDI, genereaza 245CP, cu o varianta clean diesel speciala.

Gama A4 integreaza cea mai performanta tehnologie in ceea ce priveste motorul pe benzina. Noul membru al familiei TFSI este motorul de 1,8 litri. Motorul in patru cilindri asigura tractiune sport, cu o putere de 170CP si un cuplu de 320 Nm. Consumul mediu este limitat la 5,6 litri la 100 de kilometri si 134 grame CO2 pe kilometru. Aceasta reprezinta o reducere a consumului de 19%, in comparatie cu motorul precedent.

Performanta in siguranta

Transmisia manuala in sase trepte este oferita in variantele standard, iar cutia multitronic este optionala.

Mai mult, Audi ofera sisteme de asistenta proiectate special pentru familia A4, pentru un condus mai simplu si mai relaxant ca niciodata.

Noul sistem de informare a soferului, cu functie de recomandare a franarii, este oferit standard pentru toate variantele. Acesta detecteaza devieri ale comportamentului normal de condus, pe baza miscarilor directiei si a altor parametri, atragand atentia soferului, daca se afla in pericol.

Sistemul de asistenta Adaptive Cruise Control mentine masina la o distanta constanta fata de vehiculul din fata, la viteze intre 0 si 200 km/h. In cazul in care sistemul calculeaza iminenta unei coliziuni la viteze sub 30 km/h, acesta va frana maxim.

Functia Audi Active Lane Assist ajuta soferul sa-si pastreze banda de rulare. O camera detecteaza marcajele benzii, iar sistemul executa mici corectii ale directiei pentru a mentine soferul pe banda corespunzatoare.

Audi Side Assist monitorizeaza spatiul din spatele A4 cu ajutorul unui radar si detecteaza orice vehicul aflat in unghiul mort.

Audi ofera si un intreg kit de sisteme de infotainment de ultima ora pentru gama A4. Radio CD-ul Chorus, cu opt difuzoare, este oferit in varianta standard, iar sistemul de navigatie MMI plus, cu un hard disk incapator, afisaj color, grafica 3D si redare DVD este de ultima generatie.

Functia "voice-control" si optionalul "digital audio broadcasting" sunt alte imbunatatiri ale sistemului, care iti vor face calatoria mai placuta si mai interesanta, la bordul noului Audi A4.

Pretul acestei limuzine porneste de la 23.548 de Euro fara TVA, pentru motorizarea 1.8 TFSI, 120 CP si cutie manuala in 6 trepte, si poate ajunge la 38.613 Euro fara TVA pentru motorizarea 3.0 FTSI quattro, 272 CP si o cutie de viteze Stronic in 7 trepte.

Noul model Audi A4 poate fi achizitionat de la dealerii Porsche Inter Auto Romania - Porsche Bucuresti Nord, Porsche Bucuresti Vest 2 si Porsche Timisoara.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#noul Audi A4, #Audi A4, #caracteristici Audi A4 nou , #Masini de lux