Audi R8, editie 2017 - varul cel cuminte al lui Lamborghini Hurracan

Sambata, 23 Iulie 2016, ora 00:00
4039 citiri
Audi R8, editie 2017 - varul cel cuminte al lui Lamborghini Hurracan
Foto: Audiusa

Ca sa fie clar de la inceput, noul Audi R8, pregatit de lansare in 2017, intra in categoria super-masinilor, dar este varianta "cuminte", chiar daca pretul ajunge la 184.000 dolari (166.500 euro).

Ei bine, R8 nu este chiar un Logan, fara vreo indoiala. Doar ca folosirea mai multor elemente prelute de la ruda mai cu staif, Lamborghini Hurracan, face ca noul Audi sa para o copie mai saracacioasa a bolidului italian, remarca Bloomberg.

Cand spun ca Audi R8 a imprumutat destul de mult din "garderoba" verisorului mult mai celebru nu exagerez cu nimic. Motorul, transmisia, caroseria din fibra de carbon, sasiul, directia, ba chiar si unele componente electronice sunt adaptate dupa cele prezente pe Hurracan.

Nu este deloc un lucru rau, motorul V10 de 540 CP ajutand masina sa evolueze fara rusine alaturi de McLaren 570S, Porsche 911 Turbo S sau Mercedes-Benz AMG GT.

Pentru gusturile europenilor, Audi R8 poate fi chiar o masina de invidiat, chiar daca raportul calitate/pret paleste in fata concurentilor de la Mercedes, al caror AMG GT costa doar putin peste 100.000 euro.

Forma caroseriei ajuta si ea intrucatva la starnirea apetitului publicului, caroseria sculptata in unghiuri ascutite, spatele super-sport al coupe-ului si grila frontala masiva lasand sa se intuiasca cate ceva din forta bolidului.

Si fiindca suntem la acest capitol trebuie mentionat faptul ca R8 model 2017 atinge 100 km/h in doar 3,5 secunde, in vreme ce viteza maxima dezvoltata este de 320 km/h.

Cele trei moduri de condus: Confort, Auto si Dinamic iti permit sa selectezi felul in care vrei sa scoti la iveala sau, din contra, sa maschezi agresivitatea masinii, fiecare dintre acestea fiind adaptate conditiilor meteo generale: uscat, umed, zapada.

La interior, tehnologia de ultima generatie este la ea acasa. Sistemul de sunet Bang&Olufsen poate fi si el comandat, iar conectivitatea la sistemul Google Earth te ajuta sa te ghidezi cam in orice colt al lumii.

Partea buna este ca, dupa ce ajungi sa il cunosti, noul R8 nu mai pare doar "varul balbait" al lui Lamborghini Hurracan. Partea proasta este ca masina se va lansa pentru inceput doar pe piata americana, asa ca va trebui sa mai astepti un pic pana a te impauna pe sosele cu ultimul exemplar din gama coupe-urilor R8.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#lansare Audi R8, #noul Audi R8, #masini lux, #supermasina Audi , #Masini de lux