Audi, la un pas de achizitia Ducati pentru 860 milioane de euro

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 13:14
1482 citiri
Audi, la un pas de achizitia Ducati pentru 860 milioane de euro

Audi, care apartine de Volkswagen AG, doreste sa cumpere producatorul italian de motociclete Ducati Motor Holding, pentru 860 milioane de euro, echivalentul a 1,1 miliarde de dolari.

Audi a ajuns la o intelegere cu Investindustrial SpA, proprietarul Ducati Motor, sa cumpere producatorul de motociclete de lux cu sediul in Bologna, iar consiliul de conducere al Volkswagen urmeaza sa isi dea acordul asupra tranzactiei in cursul zilei de miercuri, a declarat o persoana apropiata problemei, citata de Bloomberg.

Suma oferita de Audi reprezinta de sapte ori castigurile inregistrate de Ducati in 2011.

Presedintele Volkswagen, Ferdinand Piech, doreste sa achizitioneze brandul Ducati de mai mult timp, exprimandu-si public interesul in acest sens inca din aprilie 2008, pentru ca, in cele din urma, sa piarda in fata Investindustrial.

Ducati ar complementa, in opinia sa, linia de masini de lux a Audi cu produse precum Superbike 1199 Panigale S Tricolore, motocicleta care costa 21.200 de euro, si ar putea sa fie un avantaj pentru companie in competitivitate cu BMW, care produce motocicletele Husqvarna.

Pentru Volkswagen, afacerea ar reprezenta o usa de intrare pe piata motocicletelor si castigarea unui activ important in Italia, dupa achizitionarea brandului Lamborghini si Italdesign Giugiaro SpA.

Piech si-a mai exprimat interesul in trecut pentru brandul Afla Romeo al Fiat.

Si Hero MotoCorp, cel mai mare producator de motociclete din India si-a exprimat interesul fata de Ducati, mai ales dupa ce Investindustrial a facut public faptul ca doreste sa vanda compania.

Ducati, vare a fost infiintata in 1926, vinde motociclete din liniile Superbike, Monster, Streetfighter, Hypermotard, Multistrada si noul Diavel in 65 de tari, iar in 2011 a vandut 42.000 de motociclete.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ducati Audi, #achizitie Ducati Audi, #achizitie Volkswagen Ducati, #motociclete Ducati , #Masini de lux