Anul dragonului, semn al bogatiei pentru constructorii de masini de lux

Marti, 14 Februarie 2012, ora 18:19
2857 citiri
Anul dragonului, semn al bogatiei pentru constructorii de masini de lux
Anul dragonului, semn al bogatiei pentru constructorii de masini de lux

China a devenit una dintre cele mai productive piete de desfacere pentru companiile de lux. Noii bogati ai Chinei se mandresc cu averile cladite si cauta noi moduri opulente pentru a arata acest lucru. Astfel, masinile de lux sunt unele dintre cele mai cautate bunuri.

In ciuda crizei economice globale si a pozitiei instabile a statului Chinez, aici este poate cel mai evident ca problemele economice ating doar paturile sociale de jos. Cei aproximativ 450.000 de milionari si 146 miliardari in dolari din zona se lupta pentru editiile limitate ale celor mai rapide masini, pe o piata care s-a dezvoltat peste noapte.

"China este cea mai importanta piata pentru bolizii de lux, asa ca, odata cu cresterea puterii de consum, ordinea celor mai importante pentru producatorii auto se schimba la nivel global, iar reflectorul e pe China", considera seful Institutului de Cercetare Economica Samsung, Liu Siyang.

Companiile occidentale spera sa profite pe seama spiritului de sarbatoare care se asterne peste China odata la 12 ani, cand Anul Dragonului incepe. Conform statisticilor, in acest an creste numarul casatoriilor, al nasterilor, dar si al sumelor cheltuite pentru diverse mofturi.

Numarul producatorilor de lux care doresc sa faca pe plac bogatilor chinezi este in crestere, iar odata cu acesta creste si numarul obiectelor de lux, exclusive pentru aceasta zona. Ceasuri, stilouri, bijuterii, masini, toate create cu dedicatie pentru aceasta piata.

Dragon88, un Aston Martin festiv

Aston Martin a anuntat o noua masina, numita "Dragon88", in onoarea noului an chinezesc, care sta sub semnul dragonului. Bolidul va fi prezentat la Show-ul Auto de la Beijing si va fi disponibil doar clientilor din zona. Doar 88 de astfel de masini Vantage S au fost construite, fiecare dintre ele avand desenate sau incorporate diverse referinte culturale.

Masinile Dragon88 vor fi disponibile in trei culori - auriu sampanie, rosu vulcan si rosu ametist. Fiecare nuanta reprezinta un anumit lucru in traditia chineza, precum avere, pace si protectie si "focul dragonului".

Interiorul masinii beneficiaza de broderii cu dragoni inspirate de Nine Dragon Wall din parcul Beihai din Beijing.

In ciuda faptului ca pretul nu a fost inca dezvaluit, un model "normal" al unui astfel de Aston Martin se comercializeaza pentru 120.000 dolari.

"Fantoma dragonului", pentru 1,2 milioane de dolari

Anul dragonului ar trebui sa aduca bogatie chinezilor, conform traditiei, dar banii au parasit destul buzunarele oamenilor de afacere odata ce acestia au pus ochii pe noua editie a Rolls Royce Phantom Dragon.

Stocul de masini al acestui bolid, al carui pret de pornire a fost de 1,2 milioane de dolari, a fost vandut in totalitate la doar opt saptamani de la lansarea sa in urma cu cateva luni, anunta compania producatoare.

"Dragonul inseamna noroc, putere si succes", spunea Torsten Muller-Otvos, CEO al Rolls-Royce Motor Cars, odata cu lansarea editiei limitate de "Dragon Phantoms".

Masina, disponibila in doua modele, are dragoni aurii pictati manual pe aripile masinii, dragoni brodati manual pe tetiere si panouri iluminate cu cuvintele "Anul Dragonului 2012".

China a devenit cea mai mare piata de desfacere pentru Rolls-Royce, intrecand Statele Unite ale Americii, dupa ce o aproximativ o treime din numarul total de masini produse de companie s-au vandut in aceasta zona.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#anul dragonului, #aston martin editie limitata, #rolls royce phantom editie limitata, #piata lux, #piata lux China, #masini lux china , #Masini de lux