Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rovinietele, mai nou, disponibile la posta

Rovinietele, mai nou, disponibile la posta


Conducatorii auto pot achita tariful de utilizare a drumurilor nationale din Romania si la cele 47 de agentii informatizate disponibile la nivel national in cadrul Companiei Nationale Posta Romana, a anuntat marti compania printr-un comunicat.

Rovinietele electronice sunt emise cu ajutorul unor terminale montate in incinta oficiilor postale, prin intermediul serviciului 'E-Rovinieta' - 'Roviniete Electronice'.

La achitarea tarifului de utilizare, clientului va primi un tichet (vaucher) emis din terminal (care atesta inregistrarea in baza de date a CNADNR a rovinietei electronice valide), precum si factura emisa in sistem informatizat de oficiul postal.

Serviciul 'E-Rovinieta' permite atat eliberarea rovinietelor pentru un singur vehicul, cat si pentru mai multe vehicule, utilizand o functionalitate de tip cos de cumparaturi.

Emiterea rovinietelor electronice se poate face pentru oricare dintre perioadele de valabilitate: o zi (cu exceptia autoturismelor si vehiculelor de transport marfa cu MTMA mai mica sau egala cu 3,5 tone); 7 zile, 30 zile, 90 zile sau 12 luni. Tariful de utilizare se incaseaza cu cel mult 30 de zile anterior datei de incepere a valabilitatii rovinietelor, si numai pentru autovehiculele inmatriculate definitiv sau temporar.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 987 ori