Personalizeaza-ti masina: Fiat 500 Abarth, esenta tare intr-o sticluta mica

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 00:00
3423 citiri
Personalizeaza-ti masina: Fiat 500 Abarth, esenta tare intr-o sticluta mica

Esentele tari se tin in sticlute mici. Incearca, de exemplu Fiat 500 Abarth si vei realiza ca, in unele cazuri, marimea chiar nu conteaza. In ciuda dimensiunilor, micul Fiat 500 ajutat de cei 180 de cai putere ofera performante impresionante, gata sa te lase fara de suflare.

Fiat 500 Abarth este o aparitie pe strazi, insa constructorul italian te ajuta sa iesi cu adevarat in evidenta prin kit-ul "Esseesse". Pentru 2.500 de euro, masina devine mult mai atragatoare, gratie unui pachet aerodinamic, dar si tehnic, capabile sa imprime o accelerare de la 0 la 100 km/h in doar 7,7 secunde micului bolid de 180 de cai putere.

Fiat 500 Abarth este o masina mica, extrem de puternica, ce combina designul unui Fiat cu pasiunea si cunostintele Abarth, oferind astfel o putere la 135 CP la un propulsor turbo 1.4 litri.

Reprezentnatii AutoItalia au declarat pentru Business24 ca aceia care doresc sa-si personalizeze micul 500 au nevoie de 2.500 de euro pentru acest kit aerodinamic si ca toate aceste elemente sunt livrate intr-o cutie de lemn Abarth, elemente ce vor fi montate de tunerul oficial Abarth. Astfel, posesorul are garantia ca piesele sunt de origine.

Propulsorul de 1.4 litri turbo, 16 valve, dezvolta o putere de 135 CP la 5500 rpm, in timp ce cuplul maxim este de 206 Nm la 3000 rpm in modul Sport. Exact acelasi nivel de performante pe care il astepti de la un autovehicul Abarth, dar cu un consum de combustibil extrem de redus si cu un nivel de emisii CO2 de doar 155 g/km. Rezultatul? Un vehicul de strada puternic si economic, dar in acelasi timp un autovehicul ce ofera emotiile unei masini de curse.

Daca specificatiile tehnice ti se par "batranesti", ai la dispozitie kit-ul "Esseesse". Ce primesti pentru 2.500 de euro? Aderenta mai buna. Mai multa putere. Pur si simplu un aspect exterior ce impresioneaza de la prima privire. Detaliile, chiar daca sunt de natura tehnica, impresioneaza, mai ales la o masina de talia micului 500.

Discuri frana fata si spate perforate, placute de frana fata extrem de performante, pneuri performante si jante aliaj de 18inci, de culoare alba. Toate aceste elemente sunt livrate intr-o cutie de lemn Abarth, elemente ce vor fi montate de tunerul oficial Abarth. Nu te vei uita niciodata inapoi.

Dupa ce ai imbunatatit aspectul exterior cu ajutorul kitului Assetto, vei dori ca masina ta sa aiba o putere pe masura acestuia. Acest lucru poate fi facut cu ajutorului kitului Essessse. Este plin de bunatati ce vor adauga mai multa putere si va oferi o placere mult mai mare, incluzand si un filtrul de aer special "powered by BMC", turbocompresor Garrett, injectoare noi si evacuare dubla cromata.

Efectul micului kit este spectaculos. Performantele motorului ating 180 CP, cuplul maxim ajunge la valoarea de 272Nm, iar accelerarea de la 0 la 100 km/h se face in doar 7,7 secunde. Ca si in cazul kitului Assetto, kitul Esseesse este livrat intr-o cutie de lemn originala Abarth. Mergi la un tuner oficial Abarth si totul se va rezolva de la sine.

Abarth 500 nu a fost creat doar pentru a emotiona si a te simti un mic Schumacher pe pista de Formula 1. Italienii s-au gandit si la siguranta celui de la volan, astfel ca pilotul are la indemana un sistem ce si-a demonstrat de multe ori utilitatea pana acum: ESP. Electronic Stability Program te asigura ca pneurile isi pastreaza aderenta atunci cand lucrurile se complica, in timp ce tehnologia Hill Holder faciliteaza pornirea din rampa.

Un alt sistem interesant este Torque Transfer Control (TTC) ce imbunatateste transferarea cuplului catre roti, asigurand un comportament impecabil in curbe pentru a obtine o calatorie placuta, lipsita de griji. Si nu trebuie sa uitam airbagurile: sapte la numar, nici mai mult nici mai putin, inclusiv unul pentru genunchii soferului.

In interior, gasim un stil Abarth desavarsit. Scaune extrem de confortabile cu tetiere si suport lateral pentru a sustine pasagerii chiar si in cele mai stranse viraje.

Volanul profilat si nuca schimbatorului de viteze din piele ofera o priza anatomica si un nivel superior de confort.

Pedalele din aluminiu si cauciuc sporesc aspectul sportiv al vehiculului. Si, nu in ultimul rand, plansa de bord: stil sportiv si seducator, aranjare inteligenta a instrumentelor de bord, inclusiv un indicator analogic pentru presiunea de supraalimentare si un indicator LED ce va sugera momentul oportun pentru schimbarea treptelor de viteza.

Modelul Abarth 500 este echipat, optional, cu inovativul sistem de harti Blue&Me - un produs tehnologic ce ofera asistenta in timpul calatoriei si analizeaza performantele soferului.

Multumita GPS-ului, unitatea portabila poate localiza vehiculul, te poate directiona catre destinatia dorita si poate memora date referitoare la deplasare, inclusiv viteza medie, viteza curenta si modul de schimbare al treptelor de viteza. Toate aceste informatii pot fi descarcate si salvate pentru comparatii ulterioare - si pentru a va imbunatati modul de condus.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Fiat Abarth Esseesse, #kit aerodinamic, #masini sport, #dotari de top, #motorizari performante , #Magazin auto