Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce ar trebui sa aiba in vedere un sofer de camion atunci cand porneste intr-o cursa lunga

Ce ar trebui sa aiba in vedere un sofer de camion atunci cand porneste intr-o cursa lunga


(P) Sa fii sofer de camion nu este cea mai usoara meserie. Intampini de varii probleme, fie ele dificile sau mai putin dificile, previzibile sau chiar imprevizibile Cea mai dificila problema pe care poti sa o intampini, atunci cand ai un asemenea job, este defectarea camionului in mijlocul cursei.

Principalala cauza a problemelor care apar in timpul unei curse este circularea neregulamentara.

Un pic de neatentie, un moment in care nu te-ai asigurat in trafic, o neglijenta in privinta echipamentului camionului, pot duce la un accident grav.

Remediile pornesc, in primul rand, de la circularea regulamentara, respectarea semnelor de circulatie si luarea celor mai bune masuri de siguranta.

Echiparea camionului cu cele mai bune piese auto si verificarea periodica a sistemului de functionare si angrenare auto sunt cele mai eficiente masuri de siguranta.

De ce este necesara verificarea tehnica periodica?

Ce inseamna ITP? - inspectia tehnica periodica reprezinta o operatiune complexa de analiza si diagnoza a starii masinii. Practic, se iau anumite componente auto, se verifica parametrii de functionare si siguranta pe care le prezinta si se determina capacitatea acestora de a participa in trafic.

Daca o piesa auto prezinta defectiuni sau este uzata, atunci metoda cea mai sigura este inlocuirea acesteia cu o noua piesa auto care sa corespunda nevoilor camionului.

Ce trebuie sa faci tu ca sofer? In primul rand, trebuie sa te asiguri ca autocamionul tau ajunge destul de des la un mecanic.

Preventia este cea mai buna masura de siguranta, mai ales ca traficul in care te aventurezi este destul de neprielnic, iar accidentele sunt la ordinea zilei.

Faptul ca te preocupa starea camionului, iei in considerare inlocuirea unor piese uzate si iti verifici periodic starea camionului, te face sa fii un sofer de camion responsabil.

Ce presupune mai exact ITP? Spre exemplu, la AutoErebus, o verificare ITP presupune verificarea documentelor de identificare, evaluarea motorului, sistemelor de franare, sistemului de directie, luminilor, anvelopelor, emisiilor de gaze poluante si a altor aspecte de care depinde siguranta in trafic.

Dupa verificarea tehnica, mecanicul va sti precis ce piese trebuie inlocuite sau remediate imediat.

De cele mai multe ori, principalele piese pe care trebuie sa le schimbi la un camion sunt anvelopele, si asta din cauza frecventei cu care iau contact cu carosabilul.

Daca anvelopele sunt uzate si nu mai au aceeasi aderenta pe carosabil, atunci principala masura pe care trebuie sa o ai in vedere este inlocuirea acestora cu altele noi.

Preturi rezonabile la anvelope pentru camioane gasesti la Premium Anvelope, un magazin online care comercializeaza anvelope de la diferiti producatori.

De asemenea, la Autohut gasesti anvelope Tigar la preturi accesibile si multe alte piese auto pentru camion.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1496 ori
Citeste mai multe despreanvelope camion piese auto camion