SUV-ul electric Tesla Model X: Si tu esti nerabdator sa il vezi?

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 00:00
5617 citiri
SUV-ul electric Tesla Model X: Si tu esti nerabdator sa il vezi?
Foto: Tesla Motors

Tesla tine pe jar intreaga lume auto cu promisiunea lansarii in perioada urmatoare a SUV-ului electric Model X. Desi compania californiana nu a facut publice datele referitoare la noul model, multe caracteristici ale acestuia sunt deja cunoscute.

Un prototip Model X a fost prezentat in 2012, iar faptul ca SUV-ul electric este urmatorul model scos pe piata dupa impresionantul sedan de lux Model S ne face sa intelegem ca cele doua masini vor impartasi acelasi sasiu si tren de rulare electric, remarca portalul CNet.

Foto: Wikimedia

Tesla Model X are totusi si cativa asi in maneca pe care producatorul californian incepe sa ii scoata treptat la lumina.

In primul rand, SUV-ul va beneficia de tractiune integrala, dupa ce sistemul a fost perfectat anul trecut pe o versiune mai veche a sedanului Model S.

In plus, producatorul ne anunta ca tractiunea va fi controlata independent prin cele doua motoare electrice, controlate digital, de care dispune masina.

Foto: Tesla Motors

In al doilea rand, designul masini este cu adevarat spectaculos, pornind de la botul acesteia, cu faruri perfect integrate pentru a da impresia unui animal salbatic, si pana la portierele din spate ale masinii care sunt in stil aripa de soim (Falcon Wing).

Mai este un truc pe care Tesla l-a tinut ascuns pana acum. Portierele tip Falcon asigura accesul la al doilea si al treilea rand de scaune din masina, Model X fiind un SUV cu 7 locuri.

In interior te vei putea bucura de un adapost sigur, dar si de aerul proaspat si de lumina zilei, plafonul masinii fiind conceput cu trape suplimentare pe partea din spate.

Foto: Wikimedia

SUV-ul ar urma sa fie alimentat de seturi de baterii litiu-ion de 85 wati/h, iar cum motoarele de pe Model S sunt in stare sa produca impreuna 417 CP ne asteptam ca aceasta caracteristica sa fie intalnita si la Tesla Model X.

Partea buna este ca producatorul auto va organiza o prezentare in toate regula a masinii pe 29 septembrie. Partea proasta este ca pana si precomenzile actuale vor fi onorate abia in prima parte a anului viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#SUV electric, #precomenzi SUV Tesla, #Tesla Model X, #prezentare Tesla Model X , #Lansari