Porsche Cayenne S Diesel: Cel mai puternic diesel, pentru curse lungi

Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 00:00
4812 citiri
Porsche Cayenne S Diesel: Cel mai puternic diesel, pentru curse lungi

Porsche a lansat Cayenne S Diesel, cel mai puternic model diesel de pe piata, care va intra pe piata din Romania in ianuarie 2013. Motorul puternic, alaturi de rezervorul suplimentar de 100 de litri, sunt doar cateva dintre motivele pentru care iti doresti aceasta masina in garajul tau.

Business24 iti recomanda acest SUV cu motor de 4,2 cilindri, biturbo si 382 de cai putere, singurul SUV din lume cu motor diesel V8 care ofera functia automata start/stop si, implicit, consum rezonabil raportat la nivelul de emisii CO2.

Caracteristicile sale tehnice aduc performante sportive pe care nu le sesizezi la o prima privire, cand masina iti va parea deosebit de eleganta. Exteriorul pastreaza caracteristicile Cayenne S, avand emblemele "diesel" pe aripile fata si emblema Cayenne S pe spate.

Masina ajunge la 100 de kilometri la ora in 5,7 secunde si atinge o viteza maxima de 252 de kilometri la ora. Un aspect care te-ar putea impresiona, de asemenea, este consumul raportat la emisiile de carbon: 8,3 litri la 100 de kilometri, in conditiile in care are emisii de 218 grame pe kilometru.

Functia automata start/stop, care nu a mai fost inclusa in niciun alt SUV cu motor diesel V8, este unul dintre motivele pentru care masina reuseste sa atinga aceste performante.

Experienta la volanul noului Porsche Cayenne S Diesel a fost comparata de catre creatorii modelului drept asemanatoare cu "experienta emotionala a unei masini sport", insa motorul scoate un sunet tot atat de lin si rezonant ca si modelele anterioare Porsche V8.

O alta caracteristica importanta este sistemul de tractiune integrala PTM, in care te bucuri atat de precizia si manevrabilitatea unui SUV cu tractiune-spate, cat si de stabilitatea tractiunii-fata, in cazul in care iti place sa conduci sportiv.

Optional, poti alege sistemul Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), pentru un plus de dinamism.

Noul Porsche Cayenne S Diesel, campion de cursa lunga

Cumparand aceasta masina, poti alege sa il dotezi cu un rezervor suplimentar de 100 de litri, cu ajutorul caruia noul tau Cayenne poate fi condus pana la 1.200 de kilometri fara sa fii nevoit sa il realimentezi.

Cel mai puternic diesel a avut nevoie de modificari

Sistemul de franare a fost supradimensionat pentru a face fata cu succes capacitatii motorului, si este recunoscut dupa etrierele de culoare argintie. Ornamentele negre fata subliniaza gurile de admisie sportive, spun oficialii Porsche Inter Auto Romania.

Lansarea oficiala pe piata din Romania va avea loc in ianuarie 2013, urmand ca noul Porsche Cayenne S Diesel sa aiba preturi ce pornesc de la 69.651 de euro, fara TVA.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Porsche Cayenne S Diesel, #cel mai puternic diesel, #Cayenne S Diesel rezervor, #motor Cayenne S Diesel , #Lansari