Microsoft vrea sa vanda de cinci ori mai multe licente Windows Vista decat Windows 95

Joi, 01 Februarie 2007, ora 09:12
938 citiri

Grupul american Microsoft Corp., cel mai mare producator de software din lume, a estimat, miercuri, ca numarul de copii ale noului sistem de operare Windows Vista vandute in primul an de la lansare va fi de doua ori mai mare decat numarul de licente Windows XP, precedenta versiune a sistemului de operare Windows, comercializata in anul 2001, transmite Reuters.

O astfel de crestere a cifrei de vanzari pe piata sistemelor de operare ar fi aproximativ similara cu cresterea inregistrata pe piata mondiala de computere personale, intrucat, in acest an, vanzarile de PC-uri sunt estimate sa atinga un nivel de doua ori mai mare comparativ cu cel inregistrat in 2001.

'Pentru Vista, tintim o crestere a vanzarilor de doua ori ori mare comparativ cu Windows XP", a declarat directorul regional pentru China de la Microsoft, Alex Huang, cu prilejul ceremoniei de lansare a noului sistem de operare Windows Vista in Taiwan. In plus, Huang a subliniat ca Microsoft vrea sa vanda de cinci ori mai multe licente Windows Vista decat Windows 95.

Cabinetul de consultanta IDC a estimat ca in acest an pe piata mondiala vor fi vandute aproximativ 255 milioane PC-uri, aproximativ dublu comparativ cu cele 136 milioane unitati livrate in anul 2001. Comparativ, in anul 1995, an in care si-a facut debutul pe piata Windows 95, la nivel mondial au fost vandute aproximativ 59,7 milioane computere personale.

Microsoft a anuntat ca Windows Vista este cea mai importanta versiune a popularului sistem de operare Windows, utilizat de peste 95 la suta din computerele din intrega lume, de la introducerea pe piata a versiunii Windows 95. Dupa mai multe amanari, grupul fondat de Bill Gates a lansat marti Windows Vista pentru consumatorii din 70 de tari din intrega lume. Analistii apreciaza insa ca efectul lansarii Windows Vista nu va fi resimtit pe piata PC-urilor decat in a doua jumatate a acestui an.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...