Ford vrea un nou Mustang, pentru generatia Y

Luni, 16 Aprilie 2012, ora 14:29
2306 citiri
Ford vrea un nou Mustang, pentru generatia Y

Ford lucreaza acum la o cosmetizare a modelului Mustang, astfel incat automobilul sa fie mai pe placul tinerilor. Noua versiune va pastra grilajul care aduce a bot de rechin si farurile rotunde, insa infatisarea generala va fi mai apropiata de Ford Fusion decat de actualul Mustang.

Dupa un deceniu in care producatorii auto au reinventat branduri celebre, precum VW Beetle, Chevrolet Camaro sau Dodge Challenger, a vent vremea celor de la Ford sa revina la trendul retro si sa se indrepte spre o generatie mai tanara, scrie The Wall Street Journal.

Mutarea face parte din strategia companiei de a se muta spre generatia Y, adica in jur de 80 de milioane de potentiali clienti nascuti intre 1980 si 1999. Acest grup demografic este acum in plin proces de achizitie a unei masini sau de pregatire pentru acest moment. Masinile pe care le conduc parintii lor nu-i intereseaza.

"Nu-ti poti sustine vanzarile fara sa tintesti noi clienti. E adevarat, vei pierde o parte din cumparatori, insa e nevoie sa schimbi mereu lista potentialilor clienti", spune Alexander Edward, analist la Strategic Vision, o firma canadiana de cercetare care ajuta companiile auto sa inteleaga motivele pentru care un client isi alege o masina sau alta.

"Provocarea de acum pentru companiile auto este sa produca o masina care sa determine tinerii sa si-o doreasca, dar totusi sa aiba si carcteristicile care sa atraga si generatia anterioara in egala masura", a adaugat el.

Mustangul lansat in 2005 are un aer puternic retro, insa pierde teren. Anul trecut, Ford a vandut 70.438 de modele, in scadere cu 4,4% fata de 2010 si mai putin de jumatate decat ce vanduse in 2006. In plus, Chevrolet, care a restilizat Camaro, si Challengerul celor de la Chrysler au surclasat automobilul produs de Ford.

Noul Mustang este programat sa apara in 2014 si arata cumva ca un Aston Martin, bolidul extrem de scump care apare deseori in filmele cu James Bond.

Ford a refuzat sa confirme toate aceste informatii, relatate de surse apropiate companiei pentru jurnalistii de la The Wall Street Journal.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Ford Mustang design, #Fod Mustang modificat, #lansare Ford Mustang , #Lansari