Ford va lansa noi modele in Europa in urmatorii doi ani

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 14:11
1867 citiri
Ford va lansa noi modele in Europa in urmatorii doi ani

Grupul american Ford Motor Co., care detine fabrica de automobile de la Craiova, a prezentat vineri noul plan strategic pentru Europa, anuntand lansarea unor noi modele pe continent in urmatorii doi ani, in paralel cu reducerea pierderilor din regiune.

Noile modele Fiesta si Kuga, din clasa compacta, vor fi produse in Europa si vor fi disponibile pe pietele de pe continent inainte de sfarsitul acestui an.

Vor urma alte doua noi modele, care vor fi produse cel mai probabil in afara Europei si exportate catre continent.

Aceasta strategie va permite companiei Ford sa aduca in Europa modele noi fara sa investeasca in productia pe continent, potrivit WSJ.com.

Grupul american a inregistrat in trimestrul al doilea pierderi de 404 milioane de dolari in Europa si a anuntat ca va ramane cu deficit si in a doua jumatate a anului.

Profitul Ford se injumatateste, din cauza vanzarilor slabe din Europa

Ce modele pregateste Ford

Compania a anuntat ca SUV-ul Edge si cunoscutul model sport Mustang, produse in America de Nord, vor deveni disponibile in urmatorii ani si la dealerii din Europa.

In urmatoarele 18 luni, Ford va lansa SUV-ul compact EcoSport, care va fi produs in Brazilia, India, China si Tailanda.

Conducerea Ford a prezentat noile automobile la conferinta de la Amsterdam, in fata a 2.500 de dealeri, invitati si reporteri.

Alte modele pregatite de Ford pentru Europa sunt o noua varianta a sedanului Mondeo, o versiune pentru pasageri a autoutilitarei Transit Connect si alte vehicule comerciale.

Linia Mondeo va include o motorizare turbo EcoBoost de 1 litru, creat cu scopul de a reduce cat mai mult consumul de carburant. Motorul este prezent momentan numai pe autoturisme din clase mai mici, precum Focus. Clientii din Europa vor putea opta si pentru un model Mondeo cu propulsie hibrida.

Noul Mustang va fi lansat in 2014, reprezentantii companiei precizand ca modelul sport va avea un design "mai european" decat varianta actuala.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ford modele noi, #Ford modele noi Europa, #Ford lansari Europa, #Ford strategie Europa , #Lansari