General Motors: Criza din Europa impiedica redresarea companiei

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 11:31
1468 citiri
General Motors: Criza din Europa impiedica redresarea companiei

Consilierul delegat al producatorului american de autovehicule General Motors (GM), Dan Akerson, a afirmat marti in cadrul adunarii generale a actionarilor ca recesiunea din Europa este principala cauza care impiedica cresterea companiei si a promis lansarea unei dezbateri pentru restructurarea Opel, filiala europeana a GM, relateaza agentia EFE.

In contextul scaderii vanzarilor, compania americana a fost nevoita sa ceara pentru scurt timp protectia legii falimentului in anul 2009. Recent a incheiat o alianta cu producatorul francez PSA Peugeot-Citroen pentru a reduce costurile de productie prin folosirea in comun a bazei de proiectare si a acelorasi platforme pentru autoturisme.

"Observam o schimbare de ciclu in Europa, dar mai avem mult de lucru", sintetizeaza responsabilul GM situatia companiei. Cat despre restructurarea filialei Opel din Germania, el a afirmat ca spera sa se ajunga in scurt timp la un acord cu sindicatele pentru restructurarea acesteia.

GM a obtinut in anul 2011 un profit record de 7,6 miliarde de dolari, in urma unor drastice reduceri de costuri si dupa ce a primit un substantial ajutor financiar de la statul american, dar filiala sa europeana a pierdut 747 milioane de dolari. In ciuda acestui rezultat financiar global pozitiv, pretul actiunilor sale la bursa a scazut cu 45%, ceea ce a provocat nemultumirea actionarilor minoritari.

Societatea americana spera ca anul acesta beneficiile vor fi asemanatoare, in contextul bunei evolutii economice a SUA, Chinei si a unor state emergente, urmand sa reduca si costurile de publicitate si sa simplifice procesele de productie. De asemenea, in urmatorii cinci ani vor fi sporite capacitatile productive din Rusia.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#General Motors redresare economica, #General Motors criza Europa, #General Motors rezultate financiare , #Cota de piata