Ford: Anul 2011, marcat de pierderi

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 08:05
1419 citiri
Ford: Anul 2011, marcat de pierderi

Ford Motor va raporta pierderi pe regiunea Asia Pacific in 2011 din cauza impactul pe care l-au avut inundatiile din Thailanda de anul trecut, potrivit declaratiilor facute de directorul de Finante al Ford.

Lewis Booth, CFO Ford, a spus, in cadrul unei conferinte tinute la Detroit ca inundatiile din Thailanda au determinat Ford-Mazda Co sa inchida una din fabricile din zona timp de cateva saptamani, informeaza Reuters.

In cadrul aceleiasi conferinte insa, CEO-ul companiei, Alan Mulally a declarat ca Ford va avea pe 2011 profituri operationale inainte de aplicarea taxelor mai mari decat a avut in 2010.

Cu putin timp inainte, Ford sustinea ca va obtine profituri in toate cele trei regiuni globale: Asia-Pacific, America de Nord si de Sud si in Europa.

Actiunile Ford erau in scadere cu 4 centi, pana la 11,76 dolari, in tranzactia de marti dupa-amiaza pe bursa din New York.

Ford se clatina si in Romania

Directorul general Ford Romania, Henrik Nenzen, declara, in luna mai 2011, ca vanzarile de autovehicule noi in Romania sunt de trei ori mai mici decat nivelul normal, iar estimarile sale contineau o crestere de doar 10% in 2011 si de 30% in 2012.

"Vanzarile de autovehicule noi in Romania s-au aflat la un nivel foarte scazut in ultimii trei ani. Probabil, ar fi trebuit sa fie de trei ori mai mari. Anul trecut, am ajuns la 95.000 de unitati, un nivel mai normal ar fi fost 250.000.

Cred ca toti producatorii auto si dealerii au fost afectati de aceasta criza. Obiectivul pentru acest an este o crestere de 10% si, poate, de 30% in 2012, iar in cativa ani sa ajungem la un nivel normal de vanzari", declara, pe atunci, Henrik Nenzen.

CFO-ul Ford si-ar putea da demisia in 2012

Reuters informeaza, citand surse apropiate situatiei, ca directorul de Finante al Ford ar putea sa paraseasca compania in prima jumatate a acestui an, informatii pe care oficialul a refuzat sa le comenteze, in cadrul conferintei.

Retragerea lui Booth pune toate luminile pe Mark Fields si pe Joe Hinrics, principalii candidati la postul de CFO Ford. Mark Fields conduce operatiunile Ford in America de Nord si de Sud, iar Joe Hinrics conduce operatiunile Ford in Asia.

"Avem un plan robust pentru procesul de succesiuni. Avem o echipa minunata in cadrul Ford", a declarat CEO-ul companiei intr-un interviu acordat, luni, publicatiei Reuters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#pierderi Ford, #raport Ford 2011, #autovehicule Ford , #Cota de piata