Opt din zece romani iau in calcul consumul de combustibil cand cumpara o masina

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 13:57
1679 citiri
Opt din zece romani iau in calcul consumul de combustibil cand cumpara o masina

Consumul de combustibil este un criteriu important in alegerea unei masini pentru 77% dintre romani, iar aproape 60% iau in considerare si costurile de intretinere, arata concluziile unui studiu realizat de compania de cercetare Daedalus Millward Brown pentru site-ul www.VeziCatFace.ro.

Conform datelor statistice, 77% dintre cei chestionati au declarat ca s-au gandit la consumul de combustibil al viitoarei masini, in timp ce 60% au luat in calcul fiabilitatea si 59% costurile cu intretinerea.

La distanta relativ mare se afla siguranta autoturismului/testele Euro NCAP (28%), aspectul exterior (18%) si aspectul interior (12%). De asemenea, marimea portbagajului este unul dintre primele trei criterii pentru 11% dintre repondenti, cu un procent in plus fata de cei 10% care se uita la pastrarea valorii in timp a autoturismului.

Alte criterii ale cumparatorului roman de masini se refera la: nivelul de poluare (8%), culoarea masinii (4%), demarajul (3%) si dimensiunile autovehiculului (2%).

Prin comparatie cu femeile, barbatii aleg intr-o mai mare masura un autoturism dupa fiabilitate (62%). In schimb, femeile sunt mai interesate de consumul de combustibil (81%), in comparatie cu criteriile alese de barbati.

Romanii cu studii superioare aleg un autoturism dupa fiabilitate si nivelul de siguranta si se uita mai putin la consumul de combustibil si la aspectul exterior al masinii, se precizeaza in studiul Daedalus Millward Brown.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 2.686 proprietari de autoturisme din Romania.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#consum combustibil, #criterii alegere autoturism, #cost intretinere masina , #Consum combustibil