Piesele auto de care ai nevoie daca vrei sa-ti tunezi masina

Luni, 31 August 2015, ora 08:00
7263 citiri
Piesele auto de care ai nevoie daca vrei sa-ti tunezi masina
Foto: skitterphoto.com

Pasionatii de motoare si cai putere apreciaza o masina tunata cu bun gust si nu doar "zorzoane" care incarca masina fara sa aduca in realitatea niciun plus din punct de vedere estetic.

Daca te gandesti sa intri in randul celor cu masini tunate trebuie sa stii de ce piese auto ai nevoie pentru asta, dar si ce investitie presupune acest lucru.

Multi soferi isi tuneaza masina din dorinta de a-si personaliza masina si de a atrage priviri in trafic, insa inainte sa incepi sa achizitionezi piese auto pentru acest lucru, e bine sa stii ca, potrivit unui studiu realizat de cei de la British Car Auctions, masinilor tunate le scade valoarea de revanzare.

Asadar, inainte sa faci investitii in piesele auto pentru tuning, gandeste-te bine daca nu vrei sa o vinzi peste un an - doi deoarece clientii s-ar putea sa nu aprecieze eleronul montat de tine.

De altfel, daca ne uitam pe soselele de la noi din tara este usor sa ne dam seama ca romanii au prins gustul pentru a-si personaliza masinile la aspect, dar si la performante si nu se zgarcesc atunci cand este vorba despre piesele auto necesare acestui proces. Probabil ca si filmele hollywoodiene au cantarit greu in dezvoltarea aceastei inclinatii a soferilor romani.

Piese auto pentru motor folosite la tunarea masinilor

Desi majoritatea celor care isi tuneaza masinile o fac mai mult pentru exterior, cei cu adevarat pasionati se preocupa si de ce se afla sub capota si achizitioneaza adesea si piese auto menite sa imbunatateasca performantele automobilului, nu numai aspectul sau.

In ceea ce priveste motorul, piesele auto de care vei avea nevoie pentru a imbunatati performantele masinii sunt filtre de aer si de carburant noi, kit-uri turbo noi. Alte piese pentru motor pe care ar trebui sa le ai in vedere pentru un tuning ca la carte sunt intercoolerele, fisele de bujii sau strut barul. Ar trebui sa iei in calcul si schimbarea sistemului de evacuare.

Orice modificare aduci motorului ar putea sa necesite alte investitii pentru ca si celelalte piese sa fie pe masura noilor dotari.

Piese auto pentru aspectul exterior al masinii

O prima piesa pe care o achizitioneaza cei care isi doresc sa-si tuneze masina este eleronul, acesta fiind urmat de spoilere noi, praguri, pleoape pentru faruri sau bullbar-uri. Totodata, poti schimba felul in care arata masina inclocuind jantele originale cu unele noi. Mastile si grilele de calandru sunt si ele piese de care ai nevoie ca sa schimbi aspectul masinii si sa-i dai un look mai puternic.

Poti gasi piese de acest tip la preturi foarte bune pe site-urile cu anunturi auto si pe site-uri care fac mediere intre vanzatori si clienti. Piesele pe care le gasesti pe aceste site-uri sunt fie noi, fie la mana a doua, iar preturile sunt in functie de rulaj si de uzura piesei. Preturile difera si in functie de marca si modelul masinii pe care vrei sa le montezi, dar si in functie de design, marime si materialul din care sunt facute.

Pentru a aduce un plus la capitolul aspect, multi apeleaza la colantare, fie partiala, fie totala, fapt ce necesita o investitie relativ mica. Colantarea se poate face si la interior, nu numai la exterior.

Apeleaza la profesionisti pentru a-ti achizitiona piesele auto

In Romania exista multe firme care se ocupa cu tuningul, iar daca apelezi la ele ai sanse mai mari de a obtine un rezultat bun, iar asta inseamna si o investitie mai mare. Daca alegi sa achizitionezi piese pe rand si sa mergi la un mecanic oarecare si rezultatul va fi unul pe masura.

Firmele specializate se vor ocupa de toate aspectele, inclusiv de achizita de piese necesare modificarii si personalizarii masinii si iti vor da si toate informatiile de care ai nevoie. Ofertele lor difera in functie de piesele auto folosite, dar si de modificarile pe care vrei sa le aduci masinii.

Aspectul masinii va depinde foarte mult de investitia pe care esti dispus sa o faci, astfel ca daca vrei sa-ti personalizezi masina iar rezultatul sa fie unul de bun gust costul total poate fi unul destul de mare, de ordinul miilor de euro.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#tunat masini, #valoare masina tunata, #piese auto tuning, #tuning piese auto , #Cele mai tari masini