McLaren vs Ferrari. Noul model P1 ajunge in Europa si costa 1,1 mil de dolari

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 12:39
3796 citiri
McLaren vs Ferrari. Noul model P1 ajunge in Europa si costa 1,1 mil de dolari

McLaren spera sa-si consolideze pozitia in competitia cu Ferrari (Fiat) si Lamborghini (Volkswagen) prin lansarea de noi modele si extinderea retelei de dealeri din Asia, in special in China.

McLaren va incepe sa livreze modelul P1 in a doua jumatate a anului viitor, la un pret de 1,1 milioane de dolari. Vanzarile noului model vor demara in Europa si, la scurt timp, in Japonia.

McLaren a anuntat ca va produce maximum 500 de autoturisme P1, pentru a asigura exclusivitatea modelului, conform Mediafax.

Specificatiile tehnice ale motorului si alte detalii referitoare la noul model McLaren vor fi prezentate la Salonul Auto de la Geneva, in luna martie.

Modelul McLaren P1, o masina de sosea, este succesorul lui F1, declarat in 1998 cel mai rapid din lume.

Automobilul a fost prezentat in premiera, la sfarsitul lunii septembrie, la Salonul Auto de la Paris si va concura cu modele precum Bugatti Veyron sau Aston Martin One-77.

Compania va avea pana in 2014 opt dealership-uri in China, primele patru urmand sa fie deschise in prima jumatate a anului viitor.

In aceeasi perioada, producatorul britanic de masini sport va deschide repezentante in Indonezia, Malaezia si Taiwan.

McLaren spera sa-si dubleze vanzarile pana in 2016, la 3.000 unitati pe an, si va lansa in aceasta perioada un model pe an.

McLaren a lansat anul trecut modelul MP4-12C, caruia i s-a alaturat in luna iunie a acestui an o versiune spider, compania anticipand vanzari de pana la 1.500 unitati pe an.

Vanzarile anuale de masini al caror pret depaseste 400.000 de dolari se vor dubla pana in 2014, urmand sa ajunga la 3.286 unitati, de la 1.713 in 2010, potrivit estimarilor IHS Automotive.

Cresterea va fi generata in principal de pietele din America de Nord si Asia.

Ferrari mizeaza pe vanzari de 7.400 masini in acest an. Constructorul italian a lansat in martie modelul FF, cu un pret de la 260.000 de euro, primul autoturism cu patru locuri creat de companie.

Vanzarile Ferrari au crescut anul trecut cu 9,5%, la nivelul record de 7.195 unitati, datorita performantelor din SUA si China.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#McLaren lansare modele, #comercializare modele McLaren, #McLaren P1 vanzare, #modele strada McLaren, #vanzari McLaren , #Cele mai tari masini