Jaguar C-X75. Cum construiesti un supercar hibrid de 850 CP (Video)

Sambata, 06 Iulie 2013, ora 00:00
3774 citiri
Jaguar C-X75. Cum construiesti un supercar hibrid de 850 CP (Video)
Foto: Jaguar Land Rover

Jaguar si-a rasfatat fanii cu imagini de la fabricarea prototipului C-X75, preferatul soferilor indragostiti de masini care ating viteze nebune.

Supercarul hibrid a fost anuntat in 2010 si ar fi trebuit sa intre in productia de serie anul trecut, cand proiectul a fost insa anulat.

Dupa ani de munca la acest hibrid de lux, in care Jaguar s-a asigurat ca totul este perfect, compania a decis ca nu este un moment bun sa produca in masa masini de 1 milion de dolari, in actualul context economic.

Cu toate acestea, prototipul C-X75 a fost construit, incanta si revolutioneaza industria auto, motiv pentru care Jaguar a decis sa le arate fanilor cum a fost realizata masina.

"Ne-am aflat in fata unei provocari monumentale: a trebuit sa ajungem la performantele unui Veyron, autonomia unui Volt si noxele unui Prius", marturiseste managerul Jaguar C-X75 manager Rob Atkin, in noul clip de promovare a masinii.

Bineinteles, luxul si designul sunt caracteristice marcii Jaguar.

Asa s-a nascut C-X75, un bolid care prinde suta de kilometri in circa 3,5 secunde si poate atinge o viteza maxima de peste 350 de kilometri la ora, gratie motoarelor sale turbo si electrice care-i dau in total 850 de cai putere.

Despre cum arata aceasta masina, vom lasa imaginile sa vorbeasca de la sine. Cat despre performantele de sub capota, trebuie adaugat ca sasiul din carbon compozit il face pe C-X75 extrem de usor, iar trenul de rulare folosit, impreuna cu alte tehnologii de varf, reprezinta pentru Jaguar si intreaga industrie auto studii de caz, oferind o imagine plauzibila a cum vor arata masinile viitorului.

Mai mult, pentru ca lupta producatorilor se da si la capitolul emisii de CO2, Jaguar sustine ca prototipul consuma mai putin decat Toyota Prius, o masina hibrid etalon in acest domeniu, adica mai putin de 89 de grame de dioxid de carbon per kilometru. Este adevarat ca nu sunt specificate conditiile in care a fost obtinut rezultatul, dar comparatia in sine este graitoare.

Un alt amanunt interesant: ruland doar in modul electric, Jaguar C-X75 poate parcurge aproape 60 de kilometri cu zero emisii de noxe. Cu alte cuvinte, tinuta doar "in priza", pe distante scurte, masina nu polueaza deloc.

Desi Jaguar a renuntat pentru moment la C-X75, faptul ca urmatoarele modele ale marcii se vor baza pe tehnologiile inglobate de acesta nu poate decat sa ne bucure.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#Jaguar CX75 prototip, #Jaguar hibrid prototip , #Cele mai tari masini