Germanii vor masini cu motoare din ce in ce mai puternice

Marti, 21 August 2012, ora 16:27
3469 citiri
Germanii vor masini cu motoare din ce in ce mai puternice

Germanii cumpara automobile echipate cu motoare din ce in ce mai puternice, in pofida pretului record al carburantilor si a ingrijorarilor privind mediul inconjurator, arata un studiu publicat marti.

In primele sapte luni ale acestui an, germanii au cumparat masini care dezvolta, in medie, 138 de cai putere, un nivel record dupa media de 135 de cai inregistrata in 2011 si media de 130 cai inregistrata in 2010, conform Centrului de studii auto al Universitatii Duisburg-Essen.

Motivele acestei cresteri sunt preferinta traditionala a automobilistilor germani pentru motoare diesel (mai puternice decat cele pe benzina), dar si moda automobilelor de teren (SUV), ale caror motoare functioneaza si ele mai ales pe motorina, sustine directorul Centrului, Ferdinand Dudenhoeffer.

In topul constructorilor germani cu cele mai puternice motoare se afla Porsche, cu o medie de 323 cai putere pe autovehicul. Marcile de automobile de lux BMW (194 cai putere), Audi (179 cai putere) si Mercedes-Benz (175 cai putere) se situeaza si ele deasupra mediei nationale.

Constructorii auto germani au crescut puterea motoarelor de la o medie de 109 cai putere in 2008 la 126 cai putere in primele sapte luni ale acestui an, devansand Volkswagen cu o medie de 124 de cai putere.

Motoarele de ultima generatie, printre care se numara si cele hibride sau sistemele de tip Start/Stop, permit reducerea consumului de carburant in zonele urbane.

Cele mai rapide masini din lume

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#germani cumparare masini, #masini Germania, #germani masini motoare puternice, #tipuri de masini Germania , #Cele mai tari masini