Cum aniverseaza Porsche 911 50 de ani de la lansare

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 13:30
1636 citiri
Cum aniverseaza Porsche 911 50 de ani de la lansare
Foto: extravaganzi.com

Porsche sarbatoreste anul acesta 50 de ani de la lansarea primului model 911, iar organizatorii vor sa se asigure ca evenimentul nu trece neobservat: o serie de expozitii vor avea loc in intreaga lume in 2013, din Marea Britanie pana in California, dar, desigur, si in cadrul Muzeului Porsche din Stuttgart.

Primul eveniment aniversar este programat pentru data de 7 martie, cand, la Muzeul Porsche din Stuttgart, vor fi exupse cateva exemplare rare din istoria acestui model, scrie Extravaganzi.

Vizitatorii vor avea ocazia sa vada o versiune inaintata a Porsche 911 Turbo Coupe, varianta Cabriolet din 1981, o varianta de curse a modelului 1997GT1, dar si un prototip al modelului Type 754 T6, predecesorul primului model 911.

De asemenea, Porsche a pregatit un model original si o copie a unui model din 1967, care va fi prezentat in cadrul catorva expozitii din intreaga lume, printre care si "Goodwood Festival of Speed", expozitie care are loc de obicei in Marea Britanie.

Nu in ultimul rand, intre 4 iunie si 29 septembrie, Muzeul Porsche va gazdui o expozitie care va avea ca tema istoria si dezvoltarea modelelor 911.

Istoria Porsche 911

Majoritatea laurilor pentru aceasta sportiva faimoasa i se aduc lui Ferdinand Alexander Porsche.

Ferdinand Alexander Porsche, stranepotul fondatorului companiei, a preluat managementul echipei de design Porsche in 1962, iar un an mai tarziu, finaliza modelul 911. Desi modelul purta initial cifrele 901, datorita faptului ca Peugeot deja isi lansase modele ce contineau in numele lor trei cifre cu un "0" in mijloc, numele a fost modificat rapid in 911.

Astfel, primul model era prezentat in premiera la Frankfurt Motor Show in septembrie 1963. De atunci pana astazi, Porsche a vandut peste 820.000 de copii ale masinii ce poarta "cifrele magice" - 911.

In ciuda multiplelor schimbari, dar si a avansului tehnologic, designul si conceptul mecanic de baza au ramas aceleasi pana in ziua de azi. Acest lucru iese puternic in evidenta in momentul in care modelul din 1963 si versiunea actuala a sa stau unul langa altul:

Sursa foto: extravaganzi.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Porsche 911 50 ani, #Porsche 911 aniversare, #Porsche 911 expozitie , #Cele mai tari masini