Tu ce masina conduci? Managerii romani au masini de serviciu de 60.000 euro

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 00:00
3194 citiri
Tu ce masina conduci? Managerii romani au masini de serviciu de 60.000 euro
Oamenii de afaceri si caii putere

Modelele si preturile masinilor primite de managerii romani din partea corporatiilor la care lucreaza nu s-au schimbat prea mult in ultimii ani. Cu toate acestea, exista directori care au masini de serviciu de 60.000 de euro.

Pretul masinii de serviciu condusa de cei mai multi CEO de companii multinationale din Romania este de 55.700 de euro, fara TVA, acesta fiind costul unui Volkswagen Touareg full-option. Aceeasi masina poate fi achizitionata si la 35.600 de euro (fara TVA), insa functiile sale vor fi mai putine.

Masina este un SUV crossover de talie mijlocie produs de compania germana Volkswagen inca din 2002. Modelul a fost numit dupa poporul african Tuareg. Una dintre cele mai recente modele, Tuareg V10, detine un record mondial, fiind masina care a tras dupa cea cea mai grea incarcatura. Pentru a-si face reclama, incarcatura a fost un avion Boeing 747.

In 2009, modelul a devenit hibrid, purand numele Tuareg V6 TSI, masina fiind doatata cu un motor electric ce produce 38 kw si este alimentata de o baterie pe baza de nichel incarcata prin regenerarea energiei din franare. SUV-ul poate functiona doar cu ajutorul curentului electric la viteze de pana la 50 km/h, emisiile fiind zero.

Masina poate, insa, sa atinga 100 km/h in 6,8 secunde si are o capacitate de tractare de 3,5 tone, toate acestea fiind posibile cu un consum mediu de doar 9 litri/100 km.

Printre alte masini pe care le putem gasi in garajele directorilor executivi se numara Audi A6, care are preturi asemanatoare cu Touareg, VW Golf (30.000 de euro, fara TVA) sau VW Passat (25.000 de euro, fara TVA).

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#masina serviciu, #oameni afaceri romania, #businessman romania, #masini scumpe, #Volkswagen Touareg, #audi a6 , #Cele mai scumpe masini