Masinile de lux isi aleg proprietarii

Miercuri, 01 August 2007, ora 09:25
1288 citiri

Averea si statutul social ii propulseaza pe bogati in cursa pentru achizitionarea unor masini-unicat ce valoreaza peste 500.000 de euro. Listele de asteptare pentru cele mai scumpe masini din lume sunt deja "pline" cu 3-5 ani de zile inainte ca modelul sa fie scos la vanzare.

In ultimii ani, producatorii de masini luxoase precum Bentley, Bugatti, Ferrari sau Rolls Royce se mandresc cu profituri cu peste 50a mai mari decat anul precedent, in conditiile in care modelele cele mai scumpe ajung exclusiv la "clientii de casa" selectati de companie.

In Marea Britanie, pentru noul model Ferrari 599, bogatii care vor sa-si imbunatateasca colectia de masini asteapta deja de trei ani. Pentru un Rolls-Royce Phantom Coupe vor astepta insa in jur de cinci ani, dupa estimarile facute de directorii dealerilor de masini exclusiviste din Londra.

Modelul Ferrari 599 are un pret de "lista" de 180.000 de lire sterline (266.000 euro), dar accesul dificil in clubul oamenilor avantajati sa-si cumpere o astfel de masina i-ar putea aduce proprietarului un profit de peste 50.000 (74.000 de euro) de lire daca se decide sa o vanda imediat dupa ce a intrat in posesia ei. In plus, clientii norocosi isi pot permite sa vanda masina catre un alt dealer si sa obtina usor un profit mult mai mare.

Un Rolls Royce Phantom Coupe care se vinde de la producator la pretul de 300.000 de lire (444.000 de euro) a fost de curand vanduta la o actiune caritabila gazduita de starul pop Elton John cu peste 800.000 de lire sterline (1,18 milioane de euro), potrivit cotidianului britanic "The Times". Rolls_Royce_Phantom_Drophead_Coupe_03.jpg

Conditii exclusiviste

Daca modelele de 200.000-300.000 de euro se vand "la liber", adica oricine dispune de aceasta suma isi poate completa colectia din garaj cu masini de lux, modelele in serie limitata sunt accesibile doar oamenilor de casa ai Ferrari, Bugatti sau Bentley: oameni de afaceri cu averi de milioane de euro, proprietari ai unor exemplare-unicat sau proprietari ai unor masini de sute de mii de euro ajunse pe piata in serie limitata.

Confortul pentru clientii Ferrari nu se limiteaza doar la masina. Membri ai cluburilor din intreaga lume, acestia beneficiaza de avantaje si au acces la evenimente si vacante exclusive.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=316364>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...