Top 5: Cele mai atragatoare masini de pe piata

Joi, 22 Martie 2012, ora 08:00
9601 citiri
Top 5: Cele mai atragatoare masini de pe piata

Designul este unul din considerentele de baza in alegerea unei masini.

Specialistii Business Insider au creat o lista cu cele mai frumoase masini de pe piata.

Peugeot RCZ

Masinile produse de Peugeot nu sunt renumite pentru fiabilitate, insa modelul RCZ recompenseaza "nejunsurile" de pe partea tehnica cu caroseria frumoasa, si un acoperis double-bubble.

Peugeot RCZ este un automobil de clasa Sport-Coupe produs de compania franceza de automobile Peugeot. Comercializarea lui a inceput in mai 2010 si este vandut in aproximativ 80 de tari.

Peugeot RCZ a castigat titlul de "Cea mai frumoasa masina a anului 2009" in cadrul Festivalului International al Automobilului.

Este de admirat ca Peugeot a pastrat in productie toate detaliile originale: ramele laterale din aluminiu, cele doua proeminente de pe acoperis si luneta care se prelungeste destul de mult in sus in acoperis. Pe acest model apare in premiera si noul "leu" al marcii.

RCZ este disponibil cu trei motorizari: 1,6 turbo de 156 si 200 CP si dieselul HDI de 2 litri si 163 CP. Cel de 156 CP poate fi comandat si cu cutie automata, toate avand standard cutie manuala cu 6 trepte.

Alpha Romeo Giulietta

Alfa Romeo este recunoscut ca un producator care pune accent pe design. Masina care inlocuieste Alpha Romeo 159, Giulietta, continua acest trend.

Motorul turbo de 1,8 litri pe benzina ce echipeaza aceasta masina dezvolta 235 de Cai Putere (CP) si o poate trimite la 100 de kilometri pe ora in 6,8 secunde.

Giulietta imbina placut trasaturile masinii originale cu cele ale modelului 8C Competizione, care reprezinta varful de lance al marcii atat in materie de design cat si pe partea tehnica.

Fiat 500 Abarth

Modelul Fiat 500 Abarth adauga un plus de agresivitate designului recunoscut de iubitorii de cai putere de la Fiat 500.

Masina este disponibila in doua versiuni - standard si esseesse si este dotata cu motorul de 1.4 litri MultiAir. Pretul acesteia porneste de la 22.000 de euro.

Audi A7

Audi A7 este considerat de specialistii din domeniu cel mai frumos sedan de piata.

Audi a lansat noul A7 Sportback in Romania. Modelul se incadreaza intre A5 Sportback si A8 si este oferit in doar doua versiuni pe piata din tara noastra. Clientii pot opta fie pentru un 3.0 TDI de 245 CP, fie pentru un 3.0 TFSI de 300 CP.

Ambele motorizari vin cu o transmisie S-Tronic cu sapte trepte si dubluambreiaj. Versiunea de baza porneste de la 61.249 de euro cu TVA inclus.

Cei de la Audi propun versiunea diesel ca modelul entry-level, in timp ce versiunea pe benzina porneste de la 61.800 de euro cu TVA inclus.

Toate aceste elemente formeaza un aspect similar cu cel al unui coupe, iar capota lunga si profilul alungit au si ele un cuvant de spus in aceasta privinta. Gratie acestor elemente stilistice, modelul este un coupe cu patru usi, care va rivaliza cea de-a doua generatie a lui Mercedes-Benz CLS si viitorul coupe cu patru usi de la BMW.

Versiunea 3.0 TDI a lui Audi A7 accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6.5 secunde si poate atinge o viteza maxima de 250 km/h. Viteza maxima este limitata electronic la pragul respectiv.

Lamborghini Gallardo

Cel mai mic model produs de Lamborghini, Gallardo, nu putea sa lipseasca din top. Italienii au conceput o masina sport, care poate fi condusa cu mandrie si pe autostrada, avand in vedere ca viteza maxima a masinii se cifreaza la 320 km/h.

Cu toate ca producatorii au concept-o ca pe o masina dedicata racingului, clientul poate alege in dotarea acesteia gadgeturi precum sistem de navigatie cu Bluetooth, sistem antifurt sau chiar sistem de ridicare automata a puntii fata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#cele mai frumoase masini, #top masini frumoase, #design masini , #Cele mai masini