Volkswagen: Cel mai mare producator de masini din lume?

Duminica, 18 Martie 2012, ora 15:00
3748 citiri
Volkswagen: Cel mai mare producator de masini din lume?

Volkswagen, producatorul auto european urmeaza o tendinta diferita fata de cea generala, a economiei europene. In acest moment, el se indreapta cu pasi repezi spre a deveni cel mai mare producator de masini din lume.

Pe masura ce Europa se confrunta cu probleme economice, cel putin unul dintre "copii ei" infloreste. Volkswagen AG din Germania, care si-a propus sa devina cel mai mare producator auto din lume pana la sfarsitul deceniului, avanseaza cu pasi siguri, scrie Fortune CNN.

Volkswagen este deja "campion", cu un profit operational de aproximativ 15 miliarde de dolari anul trecut si obiective de a egala suma anul acesta. Martin Winterkorn, CEO-ul companiei, sustine ca "boom-ul din industria auto a fost cel care a sustinut planurile Volkswagen de crestere", referindu-se la cresterea vanzarilor pe pietele emergente, mai degraba decat situatia din Europa unde producatorii auto n-o duc inca foarte bine.

O "specie rara": Profiturile vin de peste tot

Winterkorn a castigat 17,5 milioane de euro in 2011, un salariu dublu fata de anul anterior. Salariul sau a fost cel mai mare dintre toti conducatorii de companii listate pe bursa DAX din Germania. Volkswagen a vandut 8,27 milioane de vehicule la nivel global in 2011, in crestere fata de cei 6,29 milioane vandute cu un an inainte.

In plus, Volkswagen nu renunta la promisiunea de a dubla productia anul acesta in cadrul fabricii sale din Bratislava. CEO-ul Volkswagen Group a declarat miercuri ca productia de va ridica la pesre 400.000 de vehicule anul acesta, in comparatie cu doar putin peste 210.000 de masini construite anul trecut.

Fabrica se axa doar pe constructia de SUV-uri de mari dimensiuni, insa urmeaza o extindere a productiei, gratie noului minicar Up.

Volkswagen a devenit "o specie rara" de gigant auto care poate genera profituri pe piete disparate, de la modele simple hatchback pana la Bentley-uri pentru sotiile milionarilor. Volkswagen Group detine acum Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat si Skoda, dar si producatorul de camioane Scania.

Volkswagen detine 49,9% din actiunile Porsche

"Volkswagen a demonstrat ca poate construi masina potrivita pentru piata potrivita, la pretul potrivit", a declarat Jesse Toprak, vicepresedinte de marketing la TrueCar.com

"Compania dispune de o cladire intreaga in Volfsburg, plina de oameni care nu fac altceva decat sa optimizeze preturile. Si sunt foarte priceputi la asta", a completat acesta.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Volkswagen masini, #pret Volkswagen, #fabrica Volkswagen, #profit volkswagen , #Cele mai bune masini