S90: Noua limuzina Volvo este gata de lansare si arata impresionant

Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 00:00
11564 citiri
S90: Noua limuzina Volvo este gata de lansare si arata impresionant
Foto: Volvocars

Ceva mai devreme anul acesta, suedezii de la Volvo au uimit o lume intreaga cu performantele si tehnologia SUV-ului XC90. Era timpul ca si gama de lux a sedanurilor produse de compania din Suedia sa faca un pas inainte, asa ca limuzina S90 este gata sa ia asfaltul sub roti din primavara anului viitor.

Noua limuzina Volvo arata impresionat atat la exterior, cat si in cabina unde impartaseste acelasi design intuitiv ca si SUV-ul XC90, relateaza revista Luxury Launches.

Limuzina S90 porneste la drum cu o infatisare maiestuoasa, designerii companiei pastrand forma farurilor frontale ce aminteste de ciocanul lui Thor si pe cea in forma de C a stopurilor de pe spate.

Grila frontala a masinii este usor curbata in interior dand o look prietenos limuzinei, dar, mai ales, favorizand o priza cat mai buna a aerului. Aspectul masinii este impunator, iar in interior designul este extrem de confortabil pentru cei cinci pasageri care incap in S90.

Pielea fina, butoanele din sticla si lemnul dau nota de eleganta pe care o asteptai de la o limuzina Volvo, in vreme ce echipamentele infotainment, conexiunile digitale si alte dotari de ultima generatie promit o calatorie lipsita de plictiseala.

Panoul central de comanda este amplasat in centrul consolei de bord facand accesibila comanda acestuia fie de catre sofer, fie de pasagerul din dreapta.

S90 are un motor de 2 litri pe benzina si, desi o sa ti se para subdimensionat pentru limuzina Volvo, inginerii firmei au avut grija ca un sistem complex de supracompresoare si turbocompresoare, dar si un eficient motor electric sa produca in total 407 CP.

Modelul hibrid este in stare sa te poarte de la 0 la 100 km/h in doar 5,2 secunde, dar compania a anuntat ca va pune in vanzare si limuzine S90 cu motoare pe benzina si cilindri T5 si T6, ceea ce ar putea oferi si un plus de forta masinii.

Respectand traditia Volvo, S90 vine dotata cu sisteme de siguranta de ultima ora, ceea ce transforma sofatul intr-o placere reala.

Sistemul "pilot assist" intalnit si pe XC90 a fost upgradat oferind o senzatie si mai confortabila soferului, iar masina isi poate autocorecta directia pentru a pastra banda de mers cat mai dreapta.

Dupa toate aceste amanunte tehnice mare intrebare ramane pretul. Ei bine, se pare ca va ramane un mister, cel putin pana in ianuarie la salonul auto din Detroit, unde S90 are sansa sa fie starul principal al show-ului auto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#limuzina Volvo, #design limuzina S90, #lansare Volvo S90, #tehnologioe Volvo , #Cele mai bune masini