Afla in ce tari anvelopele de iarna sunt obligatorii

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 12:15
9573 citiri
Afla in ce tari anvelopele de iarna sunt obligatorii

Daca planurile pentru vacanta de iarna includ un sejur la statiunile de ski din Europa, si ai decis ca pleci cu masina, afla intai care sunt tarile in care echiparea autoturismelor cu anvelope de iarna este obligatorie, pentru a evita amenzile.

Astfel, in Austria anvelopele de iarna sunt obligatorii, iar soferii care nu au masinile echipate corespunzator risca o amenda de pana la 5.000 de euro.

Echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarna este obligatorie in Belgia, Austria, Bosnia-Hertegovina, Cehia, Croatia, Germania, Finlanda, Estonia si Ungaria, potrivit Realitatea.net.

In Belgia, Cehia si Ungaria, echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarna este obligatorie, insa este interzisa folosirea cauciucurilor cu tinte.

In Franta si Elvetia, utilizarea anvelopelor de iarna nu este obligatorie, dar exista totusi anumite zone unde indicatoarele avertizeaza soferii in privinta necesitatii lanturilor de zapada.

Nici in Italia nu este obligatorie utilizarea cauciucurilor de iarna, dar autoritatile iti pot cere sa-ti echipezi corespunzator masina, in cazul in care considera acest lucru necesar.

In Austria, destinatia favorita a amatorilor de ski din Romania, cauciucurile de iarna sunt obligatorii in perioada cuprinsa intre 1 noiembrie si 15 aprilie. Pot fi acceptate si cauciucurile "all season", daca detin sigla M+S si au un profil de minim 4 mm. De asemenea, in cazul unor ninsori puternice, autoritatile pot impune si utilizarea lanturilor de iarna.

Important de stiut este si ca asigurarea masinii e anulata in cazul in care o masina neechipata cu cauciucuri de iarna e implicata intr-un accident in perioada cand acestea acestea sunt obligatorii.

In Romania, anvelopele de iarna sunt obligatorii, iar sanctiunea pentru neeechiparea vehiculului consta in retinerea talonului auto si o amenda de pana la 4.000 de lei

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#anvelope iarna obligatorii, #vacanta europa, #legi iarna Europa , #cauciucuri iarna