Volvo ajunge la chinezi

Joi, 05 Februarie 2009, ora 10:23
1529 citiri
Volvo ajunge la chinezi

In incercarea de a colecta capital pentru a evita un pachet de ajutor de la guvern, Ford Motor Co. se afla in dicutii preliminare cu Geely Automobile Holdings Ltd. in legatura cu vanzarea diviziei Volvo, au declarat trei surse avizate, citate de Bloomberg.

Ford ar putea primi mai putin de 6,4 miliarde dolari, pretul platit pentru cumpararea Volvo in 1999, a spus una dintre surse, ce a refuzat sa fie numita pentru ca discutiile sunt in curs de desfasurare. Ford a contactat si Chery Automobile Co. si Chongqing Changan Automobile Co, au mai spus sursele.

Grupul american Ford a inregistrat anul trecut o pierdere record de 14,6 miliarde dolari si incearca sa evite sa solicite imprumuturi de la guvern pentru a supravietui contextului economic, dupa ce vanzarile din Statele Unite au scazut la cel mai mic nivel din ultimii 27 de ani.

Cumpararea ultimei marci europene de autoturisme de lux ce apartine Ford ar face ca fondatorul Geely, Li Shufu, sa-si indeplineasca ambitia de a se extinde la nivel international, desi vanzarile Volvo sunt in scadere.

"Li are spirit antreprenorial si este lipsit de frica", a spus Tim Dunne, analist auto in cadrul J.D. Power and Associates. Mark Truby, purtatorul de cuvant al Ford, si Zhang Xiaodong, purtatorul de cuvant Geely, au refuzat sa comenteze.

Doua dintre surse au precizat ca Geely, companie ce fabrica autoturisme compacte in valoare de 6.000 dolari, a abordat pentru prima oara Ford cu un an in urma, inainte ca grupul american sa ia decizia de a vinde divizia suedeza. Discutiile preliminare au inceput in decembrie, dupa ce Ford a anuntat ca ia in considerare o posibila vanzare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
#china, #volvo, #ford, #guvern , #Automobile